Jawbone lanserer UP3

Hevder å ha laget verdens mest avanserte treningsarmbånd.

KOMMER I 2015: Jawbones nye treningsarmbånd, UP3. Foto: JAWBONE
KOMMER I 2015: Jawbones nye treningsarmbånd, UP3. Foto: JAWBONE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten ser ut til å bli høytiden for treningsarmbånd. Ikke bare har Microsoft lansert sin første modell; vi har allerede sett på de nye Fitbit-modellene, og i dag har Jawbone annonsert sitt nye armbånd, UP3.

Jawbone er på ingen måte ny i dette segmentet og har tidligere laget både Jawbone Up og Jawbone UP24 (ikke testet). Det er for øvrig samme selskap som har laget Jambox, som gjorde det svært godt da vi testet trådløse Bluetooth-høyttalere i sommer.

«Verdens mest avanserte»

Og Jawbone er ikke beskjedne i markedsføringen av sitt nye treningarmbånd. I følge nettsidene mener de selv at dette er verdens mest avanserte treningsarmbånd.

UP3 leveres med en rekke sensorer, som lover å måle søvnkvalitet, aktivitet og puls i tillegg til luft- og hudoverflatetemperatur. Hver morgen rett før du våkner måles hvilepulsen din; en kjent indikator på hvor god form man er i (jo lavere, jo bedre). Armbåndet kan også vekke deg med vibrering når du er i en lett søvnfase.

HVILEPULS: Hver morgen måler UP3 hvilepulsen din rett før du står opp; et tegn på hvor god form du er i. Foto: JAWBONE
HVILEPULS: Hver morgen måler UP3 hvilepulsen din rett før du står opp; et tegn på hvor god form du er i. Foto: JAWBONE Vis mer


29 GRAM: Slik ser den sorte utgaven av Jawbone UP3 ut. I tillegg kommer armbåndet i en sølv/grå utgave. Foto: JAWBONE
29 GRAM: Slik ser den sorte utgaven av Jawbone UP3 ut. I tillegg kommer armbåndet i en sølv/grå utgave. Foto: JAWBONE Vis mer


Et poeng er at armbåndet selv skal gjenkjenne en rekke ulike aktiviteter, som tennis, løping og lignende, og skal kunne logge hva slags trening du har bedrevet uten at du trenger å foreta deg noe. Men du skal også kunne lære det mer spesielle aktiviteter, som for eksempel hesteridning eller yoga.

Vanntett

Armbåndet er vanntett ned til ti meters dybde, som betyr at det også kan være med på svømmetrening. UP3 veier bare 29 gram og batteriet skal vare i én uke på en ladning, som for øvrig tar 100 minutter med den medfølgende magnetiske laderen.

UP3 kommuniserer med den tilhørende mobilappen via Bluetooth v4.0. Appen finnes både for iOS og Android.

Coaching

I tillegg finnes muligheter for å legge inn hva man spiser i UP-appen slik at man også kan følge med på inntaket. Appen har også «coach»-funksjonalitet der du får tips til hvordan du kan forbedre søvnen, være mer aktiv og spise riktigere.

LOGG HVA DU SPISER: I UP-appen kan du holde oversikt over hva du spiser. Foto: JAWBONE
LOGG HVA DU SPISER: I UP-appen kan du holde oversikt over hva du spiser. Foto: JAWBONE Vis mer


Jawbone UP3 kommer i butikkene i begynnelsen av 2015 med en veiledende prislapp på 1479 kroner her til lands.

SAMLESIDE: Treningsarmbånd/smartklokker

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer