Jaxx HD500

MP3-jukeboxer er ikke noe nytt, men det er hyggelig å se at produsenter stadig prøver å legge inn nye funksjoner og mer kapasitet i nye modeller.

Publisert
Sist oppdatert

Apple iPod og Creative Zen er to MP3-spillere som bygger på små harddisker og rommer hundrevis av låter. Disse to har vært dominerende i utviklingen av slike spillere, men som sagt finnes det mange potensielle konkurrenter. Kvaliteten varierer, men relativt lite kjente Jaxx stiller med et produkt som definitivt er av høy klasse.

Det største problemet blant harddiskbaserte MP3-spillere er størrelsen. De pleier å være ganske klumpete og tunge, og dessverre er ikke HD500 noe unntak. Den ligner litt på en gammeldags PDA når det gjelder størrelsen, og vekten er på 274 gram.

Utseendemessig synes vi ikke at det er snakk om verdens peneste MP3-spiller, men den ser i alle fall funksjonell ut, og layouten på knappene er upåklagelig. Alt er plassert logisk og alle knappene er lett tilgjengelige.

Når det gjelder funksjonalitet derimot, er Jaxx HD500 absolutt i toppsjiktet. 20 GB lagringsplass er mildt sagt mye, og det skal ikke være problematisk å få plass til hele CD-samlingen på denne disken. HD500 dukker opp som en egen bokstav i Windows Explorer (ingen installasjon er nødvendig i Windows XP), og du kan like gjerne legge inn andre filer enn musikk og bruke spilleren som en vanlig, bærbar harddisk. Den kan for øvrig lese TXT-filer og vise dem i displayet. Ikke den mest praktiske måten å lese tekst på, men det fungerer. Per i dag støttes ikke norske bokstaver, men en oppgradering av programvaren som kommer i slutten av august vil inkludere ø, æ og å samt bedre formatering av teksten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer