Microsoft integrerer ChatGPT i Bing

- Jeg fikk hakeslepp

Student Owen Yin fikk plutselig tilgang til en helt ny versjon av Microsofts søkemotor Bing.

BLIR SNAKKEROBOT: Microsoft har store planer for søkemotoren Bing. Foto: Owen Yin/Twitter
BLIR SNAKKEROBOT: Microsoft har store planer for søkemotoren Bing. Foto: Owen Yin/Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snakkeroboten ChatGPT har på kort tid blitt en stor snakkis når det kommer til kunstig intelligens. Du kan spørre roboten om hva som helst og få et tidsvis imponerende bra svar.

Har eksklusive rettigheter

I 2019 investerte Microsoft en milliard kroner i utviklingen av OpenAIs samtaleteknologi, ifølge Tek.no. Etter at ChatGPT gikk viralt på tampen av fjoråret, valgte IT-giganten å legge enda mer penger på bordet, med en sum på nesten 100 milliarder kroner.

Ifølge The Verge har selskapet har også en ekslusiv lisens om å få bruke tekstgeneratoren til OpenAI.

Nå ser det ut til at Microsoft er i ferd med å integrere ChatGPT i sin søkemotor Bing. The Informasjon har allerede rapportert at selskapet har planer om å lansere den nye funksjonen innen slutten av mars.

Oppdaget helt ny Bing

Da student Owen Yin gikk inn på søkemotoren fredag, gjorde han imidlertid en oppdagelse. Han hadde satt Bing som sin hjemmeside i Microsofts Edge-nettleser, og fikk plutselig opp et helt nytt grensesnitt.

- Jeg gjorde ikke noe for å finne det. Etter et par minutter sluttet det å fungere. Jeg fikk hakeslepp da jeg skjønte hva jeg så på, sier Yin i en melding på Twitter til The Verge.

I et blogginnlegg på Medium utdyper Owen Yin hvordan den nye søkemotoren med integrert snakkerobot fungerte. Søkefeltet er omgjort til en samtaleboks. Ikke bare kunne roboten svare på spørsmål, men den kunne også stille spørsmål som i en vanlig samtale.

I motseting til ChatGPT, som bare er trent opp på data samlet inn frem til 2021, vil nye Bing har tilgang til nåværende informasjon, skriver Yin.

En annen viktig detalj er at nye Bing også siterte kildene sine.

Slik så kildesiteringen til nye Bing ut. Foto: Owen Yin
Slik så kildesiteringen til nye Bing ut. Foto: Owen Yin Vis mer

- Dette er en viktig funksjon, siden manglende evne til språkmodeller som ChatGPT til å beskrive hvor informasjonen deres er hentet fra, gjør dem mindre pålitelige, mener The Verge.

Ifølge teknologinettstedet var ikke Owen Yin alene om å plutselig få tilgang til en helt ny versjon av Bing.

«Kode rød» hos Google

Microsoft skal etter sigende annonsere en ny versjon av Bing i løpet av de neste ukene.

For øvrig skal Google holde en pressekonferanse den 8. februar hvor de skal presentere nyheter rundt søk og kunstig intelligens. Det omtales i teknologipressen som et «emergency event».

Ifølge CNBC har Google bedt ansatte om å teste potensielle ChatGPT-konkurrenter, inkludert en snakkerobot kalt Apprentice Bard.

- Alphabet jobber på et prosjekt i sin sky-enhet kalt Atlas, som er en «kode rød»-innsats for å svare på ChatGPT, skriver CNBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer