Jensen Media:Link 554

TEST: 10.000 radiokanaler og tilgang til all musikken på PCen din fra sofakroken? Vi har testet en av de rimeligste løsningene.

Publisert
Sist oppdatert

Det dukker stadig opp nye, rimeligere og mer stabile løsninger for streaming av innhold fra PC til TV og stereoanlegg. Vi har tidligere sett på en rekke løsninger, sist denne fra D-Link.

Felles for mange av de nyere løsningene, er at de sjeldnere og sjeldnere krever proprietær programvare og drivere på serversiden for å fungere, det holder å dele mediebiblioteket ditt i Windows Media Player og aktivere støtte for UPnP i ruteren din.

Noko for ein kvar smak

Det er på denne måten Jensen Media:Link 554 får kontakt med musikksamlingen din, og det kan skje enten trådløst eller via ethernet. For det er musikk som er hovedfokus på denne enheten, i tillegg til nettradio. Ja, hele 10.000 radiokanaler fra hele verden skal det være mulig å tune inn, kanaler som benytter løsningene vTuner, World Station eller SHOUTcast.

Jensen Media:Link 554


I tillegg sitter en USB-port i fronten, som gjør det mulig å koble til MP3-spilleren din eller en minneplugg med musikkfiler på (WMA og MP3), og spille dem av via enheten. Media:Link 554 måler 195 x 139 x 60 mm og har ikke innebygde høyttalere, du må koble den til stereoen, øretelefoner eller aktive høyttalere ved hjelp av phono-pluggene eller øretelefonutgangen (3,5mm) på baksiden.

Jensen tilbyr også en løsning med innebygde høyttalere, Media:Link 1054 iRadio, som funger relativt likt.

Enkel installasjon

Jensen Media:Link 554


Installasjonen viste seg å være svært enkel. Etter å ha koblet Media:Link 554 til stereoanlegget vårt, trykket vi power-knappen. Deretter startet en oppsettveiviser på det store displayet, som inneholdt spørsmål om trådløst tilkoblingspunkt. Mottakeren må være av det kraftige slaget, for den fant trådløse nettverk vi aldri før har fått opp med bærbar PC. Vi valgte vårt WEP-krypterte nett, og tastet inn den 10-sifrede aksesskoden. Enheten støtter for øvrig også WPA dersom du benytter deg av dette.

Deretter startet skanningen etter medieservere, i utgangspunktet er dette PCer med delte mediebibliotek gjennom Windows Media Player 11.

For å få tilgang til mediebiblioteket i Windows Media Player 11, må klienten først godkjennes. Denne dialogboksen dukket automatisk opp på de to PCene i lokalnettet da vi skrudde på Media:Link 554.
For å få tilgang til mediebiblioteket i Windows Media Player 11, må klienten først godkjennes. Denne dialogboksen dukket automatisk opp på de to PCene i lokalnettet da vi skrudde på Media:Link 554. Vis mer


Hvis du ikke bruker WMP 11 finnes det alternative medieservere, en av dem er gratisløsningen Tversity, som blant annet støtter realtime konvertering av mediefiler som ikke støttes av mottaker. Vi tester forresten Tversity her på DinSide i disse dager, og testrapporten kan du lese i sin helhet på DinSide i nær framtid.

I menyen kan du enten velge å koble deg til en av disse medieserverne, eller en av de 10.000 radiokanalene som allerede ligger i menyene. Disse er sortert på forskjellig vis, blant annet pr land og pr genre. Kanaler som lyttes til ofte, kan lagres i en favorittliste.

Oppdatert

Utvalget av radiokanaler er det beste vi har sett.
Utvalget av radiokanaler er det beste vi har sett. Vis mer


Vi tok en lytterunde, blant annet fra en rekke afrikanske kanaler, og kan konkludere med at biblioteket virker rimelig oppdatert. bare et fåtall kanaler viste seg å være "døde". Kvaliteten varierte derimot ekstremt mye, men gledelig nok var de fleste av de 115(!) norske kanalene klare og fine.

Av andre funksjoner som er verdt å trekke fram, kan vi nevne vekkerklokke - med ur som holder seg oppdatert ved å koble til en av de mange time-serverne på nettet. Dermed slipper du å bekymre deg for å ha stilt klokka galt.

Ikke optimal fjernkontroll

Styring av enheten gjør du enklest ved hjelp av den medfølgende, lille hvite fjernkontrollen. Vi er imidlertid ikke direkte imponert over symbolbruken på denne, den er ikke alltid like intuitiv. Responsen er heller ikke alltid like kjapp, det hender det er en real forsinkelse, og vi har også opplevd å måtte trykke flere ganger for at enheten skal reagere. Dette har muligens noen ganger med å gjøre at fjernkontrollen ikke har blitt retter direkte nok mot enheten.

Fjernkontrollen har noen symboler som ikke er lette å forstå uten å lese manualen. Tre ganger.
Fjernkontrollen har noen symboler som ikke er lette å forstå uten å lese manualen. Tre ganger. Vis mer


Lydkvaliteten har vi derimot lite å utsette på, den var omtrent som om vi hadde koblet MP3-spilleren eller PCen direkte i anlegget. Vi ble også positivt overrasket over at Media:Link 554 aldri under testperioden har hatt problemer med å bevare en jevn datastrøm, via trådløst LAN. Bufring, stopp etc var med andre ord ikke noe tema. Vi har i hovedsak lyttet til norske radiokanaler og streamet musikk fra to PCer knyttet til vårt lokalnett.

Konklusjon

Jensen Media:Link 554


Bortsett fra en fjernkontroll som kunne vært vært mer intuitiv og litt mer responsiv i enkelte situasjoner, er vi bra fornøyd med denne løsningen. Radioentusiaster får det meste på ett bredt uten gigantiske takantenner, og vi andre som er mest opptatt av å få spilt musikken på PCen trådløst i stua får også mye for pengene.

Media:Link 554 har en veiledende pris på rundt 1.100 kroner. For tilgjengelighet, sjekk www.jensenscandinavia.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer