Jevn lydstyrke på MP3-filer?

Jevn lydstyrke på MP3-filer?
Publisert

Spørsmål:

Når jeg lytter til MP3-musikk som jeg har laget fra ulike CDer, er volumet på de ulike sangene svært ujevnt, og jeg må skru opp og ned hele tiden. Hva kan jeg gjøre med dette?

Datadoktoren svarer:

Mesteparten av den moderne, dansevennlige musikken er ganske kraftig komprimert, som betyr at den er lite dynamisk, som betyr at det ikke er store forskjellen på sterkt og svakt.

På andre mer sarte musikkformer, er det helt annerledes. Klassisk musikk er selvfølgelig det mest typiske eksempelet, men det finnes også ofte i andre musikkformer: Dynamikken en del av lytteopplevelsen!

Med andre ord - "det skal være sånn". Skal du gjøre noe med dette, må du komprimere lydfilene i lydredigeringsprogrammer, eller kjøpe deg en kompressor i form av en egen boks, beregnet på hjemmestudiobruk. Da kan du få all musikk til å bli nøyaktig like sterk hele tiden. Men jeg tror ikke du vil like det...

Hva du kan gjøre

Likevel kan du til en viss grad redusere forskjeller i nivå ved å bruke funksjonen Normalize som du finner i de fleste rippe-programmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer