Jobbe med tekst og bilder

I Publisher plasseres all tekst i rammer som fritt kan skaleres og plasseres på siden. Rammene kan kobles med andre rammer (f.eks. flere spalter på en avisside).

All tekst plasseres i rammer som flyter fritt. Hvis teksten er mer enn en spalte, kan den kobles til en annen ramme. Foto: Torvald Kvamme
All tekst plasseres i rammer som flyter fritt. Hvis teksten er mer enn en spalte, kan den kobles til en annen ramme. Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Fremgangsmåten er helt identisk med PageMaker: Du bruker tekstsymbolet og strekker ut en ramme som siden fylles med ønsket tekst. Hvis teksten er lenger enn spalten, strekker du en ny og kobler sammen med den første. Her fant vi ikke noe spesielt å sette fingeren på og er godt fornøyd med tekstfunksjonene i Publisher

Publisher kan bare importere fra et begrenset antall programmer, og det er en klar svakhet. For eksempel er alle programmene fra Microsofts konkurrent Lotus utelatt, og det betyr at du må bruke klipp-og-lim for å hente fra eksempelvis Lotus WordPro.

Bilder

Når du skal sette inn bilder i publikasjonen, blir det tydelig at dette ikke er et program tiltenkt proffene. Når du setter inn et bilde, lagres det internt i publikasjonen, og det er ingen mulighet for å koble mot en ekstern fil. I PageMaker kobler du mot eksterne filer for å unngå at publikasjonsfilen blir for stor. Da vil PageMaker vise frem en forenklet utgave når du jobber, men bruke den eksterne utgaven ved utskrift. Dette gir en mye mindre fil underveis i arbeidet.

Da vi jobbet med vår publikasjon for NFF, ble filen raskt over 20 MB. Dette er småtterier for proffene, men for vår testmaskin med 166 MHz MMX-prosessor, gikk navigering og filoperasjoner merkbart tregere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer