Joint Operations - den nye Battlefield?

Lengter du etter et nytt onlinefokusert skytespill? Joint Operations er muligens noe for deg, med realistiske våpen i tett jungel. Vi fikk nylig en demonstrasjon av denne lovende tittelen.

Publisert
Sist oppdatert
Joint Operations - den nye Battlefield?
Joint Operations - den nye Battlefield?


Utviklerne Novalogic, kjent først og fremst fra Delta Force-spillene, og nylig den flotte Black Hawk Down, entrer nå et nytt market. Deres nyeste spill skal ta opp konkurransen med Battlefield 1942, og integrerer kjøretøy og et stort utvalg av våpen i en moderne setting.

Spillet foregår i Indonesia, og landet ble valgt nettopp på grunn av meget variert terreng, som gjør at brettutvalget blir rikt og interessant. Spillet vil ha en singleplayermodus, der du vil kunne kjempe deg gjennom en rekke brett med et lag under din kommando. Men enkeltspillerdelen er først og fremst ment som trening for nettmodusen, for det er der fokuset ligger.

Mye variasjon

Det er en god del forskjellige måter å spille på, fra typisk deathmatch og capture the flag til mer avanserte spilltyper. Brettutvalget er også imponerende, men det vi liker best er den enorme størrelsen på brettene. Det er støtte for brett på opptil 64 kvadratkilometer! Natruligvis vil nok de fleste brettene være en del mindre - men vi så brett som bare fylte et brøkdel av de 64 kvadratkilometerne, men likevel virket kjemestore. Her er det muligheter for noen vanvittige slag. Det er for øvrig også støtte for 64 spillere samtidig, 32 på hvert lag.

Vi fikk sett på to brett - ett jungelbrett med ekstremt tett vegetasjon og et brett som består av en tropisk øy. Omgivelsene og naturen spiller en stor rolle, det er viktig å kunne gjemme seg i buskene og snike seg frem til målet. Joint Operations går mye saktere enn for eksempel Battlefield 1942, da fokuset er mer på strategisk planlegging enn ren skyting. Mer det er absolutt plass til mer enn nok hektisk action! Det er i tillegg andre farer som truer i tillegg til fiendtilge soldater - vi ble blant annet angrepet av en aligator.

Joint Operations - den nye Battlefield?
Joint Operations - den nye Battlefield?


Det er flere spesialeffekter som gjør spillet mer realistisk og påvirker opplevelsen. For eksempel - ser du direkte mot solen, blir synet langt svakere og det blir vanskelig å få med seg hva som foregår. På et av brettene ble vi plutselig blendet av solen, noe en kollega utnyttet øyeblikkelig og snipet oss med en gang.

Videre spiller også dag/natt-syklusen en rolle, da det er mulig å stille inn hvor fort det skal bli lyst eller mørkt når man starter en server.

Ikke bare til fots

Som sagt er kjøretøy svært viktige i spillet. Vi har prøvd både båter, biler og et helikopter, og det er svært enkelt å hoppe rett inn og kjøre. Du kan selvsagt også bemanne våpen eller bare sitte på. Kjøretøyene og våpen er modellert etter ekte utstyr, og Novalogic har som vanlig samarbeidet med ekte spesialstyrker for å gjøre det hele mest mulig autentisk.

Spillet bruker en oppgradert versjon av grafikkmotoren til Black Hawk Down, og det ser riktig så pent ut. Er det noe Novalogic kan så er det massive utendørsområdet, og Joint Operations imponerer akkurat der.

Joint Operations kommer til PC i mars neste år, og vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss enormt. Vi kommer selvsagt med en full anmeldelse av spillet da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer