Jotta - superenkel norsk lagring på nett

Rask og brukervennlig tjeneste.

Jotta - superenkel norsk lagring på nett
Publisert
Sist oppdatert

Mange spår at i fremtiden vil lokal lagring forsvinne, og at dokumenter, bilder og andre personlige filer vil ligge lagret et sted i nettskyen - alltid tilgjengelig, uansett hvor du befinner deg, og hvilken dings eller datamaskin du er tilkoblet med.

Men selv om teknologiene allerede er på plass, foretrekker fortsatt de fleste å lagre dokumentene sine i Mine Dokumenter på harddisken. Og derfor har tusenvis av datateknikere i dette landet sin fylle hyre med å gjenopprette filer som har gått tapt som følge av utilsiktet sletting, virusangrep, harddisker som tar kvelden som følge av at PC-er mistes i bakken, og så videre.

Er nettstedet trygt? Ta en rask sjekk!

Ja takk, begge deler

Inntil videre kan en mellomløsning være smart. Altså at man lagrer filene lokalt som før, og så kopieres de videre til nettskyen. Automatisk, og helt uten at du behøver å legge om vanene dine.

Det er her Jotta kommer inn i bildet.

Jotta (av Yottabyte = en kvadrillion bytes = usannsynlig mye data) heter en ny norsk tjeneste som henvender seg til forbrukere som deg og meg. Det er i praksis et lite dataprogram som surrer og går i bakgrunnen på PC-en din, som kopierer brukerfilene dine, og lagrer dem til et kryptert datasenter på Økern i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer