Joystick uten en tråd

Ettersom det finnes nærmest et latterlig stort antall joysticker tilgjengelig på markedet, er det hyggelig å se at Logitech nå tilbyr et produkt som er unikt. Logitech Freedom 2.4 Cordless Joystick er en trådløs liten, som både funksjons- og designmessig er noe utenom det vanlige.

Joystick uten en tråd
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at en batteridrevet, trådløs joystick aldri vil kunne konkurrere med store, tunge force-feedback-joysticker – med egne strømforsyninger – er det et klart marked for produkter som designmessig er noe litt utenom det vanlige. Imidlertid må disse produktene samtidig ha det nødvendige antallet funksjoner som gjør at vi litt mer krevende spillinteresserte får det vi trenger.

Som navnet antyder, benytter Freedom 2.4 en frekvens på 2,4 GHz for å kommunisere med mottageren som plugges inn i en ledig USB-port på PCen. Og installasjonen er så enkel som man overhodet kan forvente, det er bare å sette inn den medfølgende CDen, sette de tre (medfølgende) batteriene i selve joysticken og vente på at programvaren finner ut av det hele. Vi opplevde at Freedom 2.4 fungerte under fem minutter etter at den var tatt ut av boksen. Dokumentasjonen ble bare åpnet for å sjekke om den i det hele tatt hadde noen funksjoner som vi hadde oversett – noe som (naturligvis, med vår enorme erfaring med joysticker...) ikke var tilfellet.

Ti knapper


I bruk er det ingenting å si på Freedom 2.4. Den har ti knapper som enkelt kan programmeres, gasskontroller (throttle) og hat-switch. Den kan også vries for f.eks. å simulere pedalene på et fly, er relativt komfortabel i bruk, og gir akkurat nok motstand til at den ikke føles ”slarkete”.

Den skal – ifølge Logitech – kunne brukes opp til seks meter unna mottageren, og vår erfaring er faktisk at den når et lite stykke lenger enn dette (hvor ofte er det vi opplever at en dataprodusent velger å underselge mulighetene til et produkt??). Det var egentlig mest behagelig å sitte såpass nært PCen at man kunne se hva som skjedde på skjermen...

Det eneste problemet vi opplevde med denne lille saken, var at den slår seg av etter fem minutter uten bruk. Dersom man benytter en flysimulator, lar denne fly på autopilot og plutselig kommer i en eller annen uheldig situasjon, er det bare å innse at det tar både ett og to sekunder før joysticken "våkner" igjen. Vi opplevde aldri noe som akkurat kan kalles livstruende kriser på grunn av dette, men var litt overrasket de første par gangene... De tre batteriene varer i rundt 50 timer, med denne strømsparefunksjonen koblet inn.

Logitech Freedom 2.4 er en avansert liten sak, den er lekker å se på, og uten alt rotet med kabler er den grei både å bruke og sette bort når den ikke er i bruk. Vi falt for produktet, og med en pris på rundt 550 kroner er den rett og slett ganske så fristende. At den også kan benyttes på Mac er et ekstra plus.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer