Julegavetips: Årets julegave 2015

Elektronikkbransjen har kåret «Smartklokker og treningsarmbånd» til årets julegave. Men trenger du flere julegavetips 2015? Her er alle vinnerne, og ikke minst våre anbefalinger.

ÅRETS JULEGAVE: Den gjeveste prisen gikk i år til kategorien "Smartklokker og treningsarmbånd", men det var selvsagt flere vinnere. Foto: Dinside
ÅRETS JULEGAVE: Den gjeveste prisen gikk i år til kategorien "Smartklokker og treningsarmbånd", men det var selvsagt flere vinnere. Foto: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 11 år har stiftelsen Elektronikkbransjen kåret et utvalgt produkt til årets julegave, men under den tolvte prisutdelingen som gikk av stabelen i kveld ble det gjort en ny vri på julegavetipsene.

Årets julegave ble nemlig en kategori, i stedet for et enkeltprodukt.

Forklaringen får du selvsagt her, men i tillegg får du også vår vurdering av de ulike kategorivinnerne.

Hvorfor ble årets julegave en kategori?

STIAN SØNSTENG  fra Elektronikbransjen. Foto: ELEKTRONIKKBRANSJEN
STIAN SØNSTENG fra Elektronikbransjen. Foto: ELEKTRONIKKBRANSJEN Vis mer


- Smartklokker og -armbånd har vært på markedet i noen år, men etter at Apple Watch ble lansert, ble det ikke uventet økt oppmerksomhet rundt disse produktene, sier juryleder og ansvarlig redaktør i fagbladet Elektronikkbransjen, Stian Sønsteng til Dinside.no.

- Ulempen er at det fram mot jul er begrenset tilgang til Apple Watch i butikkene. Den er stort sett kun tilgjengelig på nett, og hovedjuryen valgte derfor å gi prisen til hele kategorien i stedet. Trøsten for Apple Watch får være at den likevel ble kåret til vinner i kategorien årets smartprodukt, avslutter Sønsteng.

Under følger de 12 kategori-vinnerne, og ikke minst våre vurderinger.

Årets Smartutstyr

Årets smartutstyr: Apple Watch Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
Årets smartutstyr: Apple Watch Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Apple Watch ble altså smartklokka som stakk av med seieren i år, og det var strengt tatt ikke overraskende. Vi likte den nemlig godt da vi testet den tidligere i år.

LES OGSÅ: TEST: Apple Watch får terningkast 5

Men husk: For å få full valuta for en Apple Watch, må du også ha en iPhone, noe som gjør inngangsbilletten svært høy om du per idag bruker en Android-mobil.

Faller du i sistnevnte kategori er det derfor verdt å merke seg at den nye og spennende Gear S2 er på vei til butikkene, og den kan altså brukes mot alle mobiler som har Android 4.4 eller nyere. Vårt førsteinntrykk av Samsung Gear S2 får du her.

Er du mer interessert i treningsarmbånd? Da er det bare å følge med, Dinside kommer nemlig med en stor samletest nå før jul.

Årets dataprodukt

Årets Data-produkt: Windows 10  Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
Årets Data-produkt: Windows 10 Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Operativsystemet Windows 10 ble her vinneren, og det er en avgjørelse Dinsides dataredaktør Bjørn Eirik Loftås er helt enig i:

- Microsoft har tatt noen viktige og kloke grep etter Windows 8-fadesen. Windows 10 framstår ganske enkelt som et mer gjennomarbeidet og solid system, som i tillegg er gratis for de som ønsker å oppgradere fra eldre versjoner.

Her får du ALLE våre Windows 10-tips!

Årets mobil

Årets mobil: Samsung Galaxy S6 Edge. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
Årets mobil: Samsung Galaxy S6 Edge. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Vinneren ble Samsung Galaxy S6 Edge, og heller ikke det kom som noen stor overraskelse på vår mobilekspert Pål Joakim Olsen:

- Ja, Galaxy S6 Edge er en av mine favorittmobiler dette året. Det er faktisk kun den og iPhone 6S jeg har gitt terningkast 6 til i år.

LES MER: TEST: Samsung Galaxy S6 Edge

Årets TV

Slank: Oled-teknologien gir ikke bare et utrolig sortnivå, du kan også få svært tynne TV-er. Foto: ØYVIND PAULSEN
Slank: Oled-teknologien gir ikke bare et utrolig sortnivå, du kan også få svært tynne TV-er. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Vinneren her ble ikke uventet LG EG960V, som altså er en 65-tommer stor Oled-TV med 4K-oppløsning.

Også det er en avgjørelse vi støtter, kanskje ikke så rart siden vi ga LG 65EG960V en sekser på terningen i vår egen test. Med en prislapp 65.000 kroner vil den likevel ikke bli noen storselger...

Er du på jakt etter en ny TV til familien bør du derfor heller se på vår trippeltest: Hvor bra TV får du egentlig når maksprisen er 12.000 kroner?

Årets DAB-radio

Årets DAB-radio:  Geneva Model S Wireless DAB+ Foto: GENEVA
Årets DAB-radio: Geneva Model S Wireless DAB+ Foto: GENEVA Vis mer


Vinneren ble Geneva Model S Wireless DAB+, som kan fås til rundt 2.900 kroner.

Akkurat den modellen har vi ikke testet, men vi likte FM-forgjengeren godt da vi testet den i 2009. Den store nyheten er at den nå har fått DAB-modul, og kan streame musikk fra dine mobile enheter uten kabel.

Vår favoritt i DAB-radio-klassen var imidlertid Jensen Buddy DAB, som vi ga en sterk femmer når vi testet den tidligere i år. Hovedforklaringen er at den i tillegg til god batteritid hadde langt bedre lyd enn det vi er vant til fra klassen.

Årets lydprodukt

Årets lydprodukt: JBL Xtreme Foto: JBL
Årets lydprodukt: JBL Xtreme Foto: JBL Vis mer


Den bærbare og sprutsikre høyttaleren JBL Xtreme ble Elektronikkbransjens vinner, vi tipper mye på grunn av batteritiden på rundt 15 timer. Prisen ligger på rundt 3.000 kroner.

Vi har dessverre ikke testet JBL-versjonen, men så langt holder vår lydekspert Tore Neset en knapp på Logitech UE Megaboom som både er billigere og lokker med hele 20 timers batteritid.

Skal du ta den helt ut når det gjelder trådløs lyd er det likevel ingen tvil om du må legge langt mer penger på bordet: Da er det nemlig sci-fi høyttaleren Devialet Phantom du skal ha, og vi har selvsagt testet den.

De øvrige kategorivinnerne

  • Årets spillprodukt/-tilbehør ble de nye versjonene av spillkonsollene Microsoft Xbox One og Sony Playstation 4, begge med 1TB-disker. Vårt søstermagasin Pressfire gir deg mer om de nye Playstation 4 og XboxOne-versjonene.
  • Årets foto-/videoprodukt: GoPro Hero4 Session.
  • Årets kjøkkenprodukt: OBH Nordica Quick Burger
  • Årets småelektriske: Babyliss Twist Secret TW1100E
  • Årets hvitevare: Bosch Serie 8 HNG6764S1

Dette bør du vite om Elektronikkbransjens julegavekåring

Dette er den 12 gangen Elektronikkbransjen kårer årets julegaver.

Siden dette er en bransjeorganisasjon bør det ikke komme som noen overraskelse at det overordnede målet er å vise fram hvilke nye produkter bransjen har å by på, og ikke minst hvilke produkter de håper og tror vil bli populære som julegaver.

Til hver kategori er det nedsatt en egen fagjury som har som jobb å nominere aktuelle kandidater. De fleste juryrepresentantene kommer selvsagt fra Elektronikkbransjen, men for å øke bredden er også enkelte fagjournalister med på nomineringen.

DinSide har for eksempel vært representert med Bjørn Eirik Loftås (Data), Pål Joakim Olsen (mobil), Tore Neset (DAB/LYD), og undertegnede på TV. Etter at kandidatene til hver kategori har blitt valgt ut, blir vinnerne trukket ut etter avstemning blant Elektronikkbransjens medlemmer.

En egen hovedjury med bransjerepresentanter, hvor undertegnede og Odd Richard Valmot fra Teknisk Ukeblad representerte pressen, stemte så fram årets julegave basert på gruppevinnerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer