Juniorleksikon

Juniorleksikon på CD-ROM er en fargerik sak, med filmer, tale og korte artikler. Leksikonet er laget for barn fra 6 til 12 år, men er etter vår mening godt nok til å brukes også av voksne.

Publisert

Kunnskap for barn på CD-ROM gir både muligheter og utfordringer. Mediet er ideelt for å skape spennende interaktivitet, men informasjonen kan også forsvinne mellom morsomme effekter og multimedia. Juniorleksikon fra Kunnskapsforlaget er et seriøst forsøk på å finne balansen mellom lek og lærdom.

Innhold

Juniorleksikon består av 5000 oppslagsord, 40 videoer av god kvalitet, 90 animasjoner og 650 biografier. Leksikonet har dessuten et enkelt verdensatlas, en grei ordliste og et kunnskapsspill.

Innholdet er tilgjengelig gjennom en alfabetisk artikkelliste, middels avanserte søkefunksjoner og presentasjoner organisert etter tema.

I tillegg lover Kunnskapsforlaget deg Internett, men har foreløpig ikke laget noe som helst.

Annerledes utseende

Juniorleksikon har ikke flere måter å presentere stoffet på enn det vi har sett i andre CD- leksikoner. Du kan bevege deg gjennom temaer, bla i lister over artikler, se på bestemte typer multimedia, eller reise rundt i verden med et atlas. Omtrent som i Encarta Encyclopedia, altså.

Juniorleksikon har likevel en lavere terskel: I artikkellista er det ikke bare alfabetiserte søkeord – ofte finner du nøkkelord som "De første menneskene" og "Årstidsvariasjoner".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer