Just Audio - brenn egne musikk-CDer

En CD-brenner er grei å ha, og kan brukes til så mangt. Ett av salgsargumentene for å få deg til å kjøpe egen brenner, er at du kan brenne egne musikk-CDer. For at dette skal kunne gjøres av hvem som helst i familien, og ikke bare av husets nerd, leverer fabrikantene enkle og brukervennlige programmer for denne oppgaven. Vi har tidligere testet Adaptec's CD Spin Doctor og denne gangen er det Just Audio fra Traxdata som ligger "klart for hugg".

Just Audio - brenn egne musikk-CDer
Publisert

Egentlig er det CeQuadrat, et tysk firma, som har laget denne programvaren, men den selges under Traxdatas navn. Bak alle de andre produktene fra Traxdata gjemmer det seg også produkter fra kjente leverandører, som Advansys, Adaptec, Philips, Teac og Yamaha. Traxdata skreddersyr så pakkeløsninger og produktserier som de markedsfører over hele verden. CeQuadrat utvikler også WinOnCd som leveres med de fleste CD-brennere.

Just Audio håndterer alle typer musikkmateriale som skal brennes på en CD. Dette kan være vinylplater, kassett- eller båndopptak eller CD-plater. Forutsetningen for at du skal kunne brenne musikk fra andre lydmedia, er at du først må ta opp musikken på harddisken i PCen og lagre den som en wav-fil. Dette forutsetter selvfølgelig et lydkort med innspillingsmuligheter, og sluttresultatet blir selvfølgelig også avhengig av hvor bra lydkort du har i PCen din.

Ledninger følger med

Traxdata har vært så omtenksomme at de har lagt ved ekstra ledninger i pakken. Der finner du en ledning som har minijack i den ene enden og phono-plugger i den andre. Denne brukes til å koble til for eksempel et stereoanlegg eller en kassettspiller. For å koble til en Walkman eller et annet apparat med minijack-utgang, finner du en ledning med minijack i begge ender. I tillegg er det en overgangsplugg for minijack til vanlig stereojack. Denne er grei å ha hvis du må koble deg til for eksempel en hodetelefonutgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.