Justér høyreklikk-menyen

Et høyreklikk med musen er et nyttig verktøy i Windows. Vi viser deg hvordan du kan endre menyvalgene i høyreklikk-menyen.

Justér høyreklikk-menyen
Publisert
Sist oppdatert

Musens høyreklikk er som mange vet et ganske nyttig verktøy, men de færreste er nok klar over at det går an å legge til eller slette menyvalg i høyreklikkmenyen. Dette er mulig med et tredjepartsprogram eller ved å redigere direkte i registeret.

Tredjepartsprogram

Med shareware-programmet Tweaki...for Power Users kan du gjøre ganske mange innstillinger i Windows, blant annet lage din egen høyreklikkmeny. På nettsiden jermar.com finner du en liste over mulighetene. Programmet krever Windows 95, 98, ME, NT, 2000 eller XP. Det koster 19.99 dollar, men du kan laste ned gratis prøveversjon.

Litt om registerredigering

Programmet regedit kan brukes til å endre innstillinger i Windows, men det kan være farlig å bruke programmet fordi endringene trer i kraft umiddelbart, uten angremulighet. Regedit anbefales derfor kun for brukere som har erfaring med registerredigering.

Programmet regedit startes via Start-menyen og Kjør... Skriv inn regedit i vinduet og klikk på OK for å kjøre programmet:

Før du gjør noen som helst endringer i registeret, kan det være lurt å ta sikkerhetskopi av hele registeret eller enkelte deler av det. En slik kopi kan du gjenopprette senere, i tilfelle noe går galt. Du kan ta sikkerhetskopi ved å klikke på menyvalget Fil og Eksporter... i regedit-programmet, gi kopien et vilkårlig filnavn og lagre sikkerhetskopien som registreringsfil (.reg).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer