JVC D53E

Dette kameraet er det tyngste i testen, men også det rimeligste. Her er det mye bra under panseret, men vi er skuffet over et par momenter.

Publisert
JVC D53E

Med sine 590 gram (inkludert batteri og kassett), er D53E et relativt tungt kamera, selv om det fremdeles er meget håndterlig. Det er tross alt ikke lenge siden DV-kameraer i den rimelige prisklassen veide langt mer og var mye mer klumpete. Selve utformingen minner ganske mye om Canon MV750i, og kameraet sitter temmelig likt i hånden.

Det er ikke mye som overrasker oss når det gjelder kameraets utvendige betjening: På høyresiden av D53E finner vi av/på-bryteren som lar deg veksle mellom manuell opptaksmodus, automatisk opptaksmodus og avspilling. Opptaksknappen er plassert rett ved siden av, og lenger opp finner vi zoombetjeningen, utløseren for stillbilde, og menyringen som også betjener manuell fokus.

Under og ved siden av LCD-skjermen finner vi knapper for avspilling av opptak og aktivering av nattmodus og lys. Der finner vi også de essensielle tilkoblingene for USB, DV og S-video. AV-uttak og strømtilkobling befinner seg også i nærheten.

Én ting vi savner på utsiden er tilkoblingssko, hvilket betyr at det er ingen muligheter for å benytte seg av ekstra mikrofon eller lys på kameraet.

Ujevnt bilde

Kvaliteten på opptakene er som ventet bra, som fra de fleste digitale videokameraene i klassen. Vi har imidlertid et par innsigelser: Kameraet klarer ikke alltid å fokusere like bra, og spesielt innendørs blir ikke kontrastene så klare som hos andre produsenter. Utendørs ser det imidlertid svært fint ut.

JVC D53E
JVC D53E

D53E klarer seg fint i mørke omgivelser, og har to måter å forbedre kvaliteten på nattopptak. Du kan skru på nattmodus som reduserer lukkerhastigheten, men det gir meget hakkete bilder. Du kan også bruke det innebygde lyset, som er en praktisk funksjon. Det egner seg best for innendørsfilming, da lyset ikke er spesielt sterkt, men det hjelper uansett.

Zoomen er ganske kraftig, med 16x optisk og 700x digital forstørrelse. Det er den nest kraftigste zoomen i denne testen, kun slått av Canon MV750i med sin 22x optisk zoom.
Dessverre plages kameraet en del av drivverkstøy, som er spesielt tydelig under stille scener. Med ingen mulighet for ekstern mikrofon, er denne lyden noe du må leve med.

Grei å bruke

Brukervennligheten er godkjent, men JVC har ikke tatt noen spesielle skritt for å tilrettelegge kameraet for de minst erfarne brukerne. Du har i det minste valget mellom automatisk og manuell modus, og i automatisk modus får du ikke tilgang til menyene for å justere på innstillinger. Kameraet tar seg da av alt som har med fokus, lukkerhastighet og andre funksjoner å gjøre.

D53E har ikke minnekortplass, så eventuelle stillbilder (640x480 oppløsning) lagres på kassetten. Det er ikke den mest optimale løsningen, så vi anbefaler ikke dette kameraet for de som vil kombinere video- og stillbilde i én enhet.

Hyggelig pris

D53E er testens billigste, og koster kun 6495 kroner. Derfor forventer vi heller ikke at det skal inneholde noen revolusjonerende funksjoner, men det gjør jobben sin godt. For gjennomsnittsbrukeren er dette et fint produkt, men for de aller minst erfarne blir det kanskje litt komplisert. Vi hadde likt en bedre nattmodus, men det innebygde lyset kompenserer litt. Hvis det er økonomien som veier tyngst når du skal kjøpe et nytt kamera, gå for JVC!

Sammenligne dette kameraet mot de andre i testen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer