JVC D53E

Dette kameraet er det tyngste i testen, men også det rimeligste. Her er det mye bra under panseret, men vi er skuffet over et par momenter.

Publisert

Med sine 590 gram (inkludert batteri og kassett), er D53E et relativt tungt kamera, selv om det fremdeles er meget håndterlig. Det er tross alt ikke lenge siden DV-kameraer i den rimelige prisklassen veide langt mer og var mye mer klumpete. Selve utformingen minner ganske mye om Canon MV750i, og kameraet sitter temmelig likt i hånden.

Det er ikke mye som overrasker oss når det gjelder kameraets utvendige betjening: På høyresiden av D53E finner vi av/på-bryteren som lar deg veksle mellom manuell opptaksmodus, automatisk opptaksmodus og avspilling. Opptaksknappen er plassert rett ved siden av, og lenger opp finner vi zoombetjeningen, utløseren for stillbilde, og menyringen som også betjener manuell fokus.

Under og ved siden av LCD-skjermen finner vi knapper for avspilling av opptak og aktivering av nattmodus og lys. Der finner vi også de essensielle tilkoblingene for USB, DV og S-video. AV-uttak og strømtilkobling befinner seg også i nærheten.

Én ting vi savner på utsiden er tilkoblingssko, hvilket betyr at det er ingen muligheter for å benytte seg av ekstra mikrofon eller lys på kameraet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.