JVC Everio GZ-MC100 - våre inntrykk

Vi har brukt dette kameraet siden før jul, og har etter hvert blitt godt kjent med det - på godt og vondt.

JVC Everio GZ-MC100 - våre inntrykk
Publisert
Sist oppdatert

Everio GZ-MC100 er den vertikale modellen, og vi har sett det i butikker til rundt 11.000 kroner. Kameraet er svært kompakt, og det er ganske utrolig at JVC har fått plass til et 10x optisk zoomobjektiv som består av 11 glasselementer i 9 grupper. Materialvalget er i hovedsak metall, og kameraet fremstår som solid og robust. Kameraet har en bildestabilisator som hjelper deg med stødig filming når du zoomer.

Alle kamerakontrollene sitter på baksiden, og styres relativt enkelt med tommelen. Her har JVC brukt enkle og intuitive symboler. Personlig har undertegnede mer sansen for kameraer med horisontal design, men dette er naturligvis en smakssak. Men en åpenbar ulempe med designen, er plasseringen av blitslampen. Denne sitter like under frontlinsen, og dekkes alt for lett av pekefingeren ved bruk. For øvrig fant vi kameraet mer behagelig å holde med venstre hånd enn høyre.

Søkeren er en vendbar 1,8" LCD-skjerm. Dette er riktig nok et kompakt kamera, men det hadde vært plass til en større LCD, noe vi absolutt hadde foretrukket. Men oppløsningen på LCDen er god (135.000) piksler, så skarpheten er det ikke noe å si på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer