JVC Everio GZ-MG505

TEST: 3CCD-brikke, 5Mp stillbilder og høy prislapp. Er kameraet verdt de ekstra kronene?

Publisert
Sist oppdatert

JVC var først ute med harddiskkameraer, og i skrivende stund er det dette som er toppmodellen, med en prislapp tett oppunder 10.000 i de billigste nettbutikkene. For de ekstra kronene (i forhold til Sony-kameraet vi også har testet i denne omgangen), får du midlertid et par ting verdt å sette fingeren på - for det første: en trippel CCD-sensor med 2,5Mp effektiv oppløsning. 3CCD-systemet går ut på at hver sensor er tilegnet én farge (rød, grønn og blå), og fargene splittes til hver sensor med et prisme. Fordelene er at bildekvaliteten blir bedre enn den blir på kameraer med én brikke, fordi disse kameraene må bruke bayer-filtrering og interpolering for å danne bildet.

Det var dagens leksjon - vi tar en titt på kameraet, som gir oss et godt kvalitetsinntrykk ved første øyekast. Kameraet er betraktelig tyngre enn SR80 og kommer i helsort, og det har også flere tilkoblingsmuligheter enn kameraet fra Sony. Harddisken er imidlertid ikke like stor - 30GB kontra 60GB hos SR80, som gir 7 timer med opptak i beste kvalitet.

Optisk er spesifikasjonene ganske gode - 10x optisk zoom med vidvinkel tilsvarende 41,2mm gjør at du spesielt innendørs vil merke at du får plass til mer i bildet. Blendertallet er f/1,8 på vidvinkel og f/2,4 på tele, som også er gode tall. Spennet i lukkertid er også større enn for Sony-kameraet, med 1/4000s som korteste og 1/2s som lengste lukkertid. Kameraet er også såpass avansert at du kan styre både blenderåpning og lukkertid manuelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer