JVC lanserer Everio GZ-MC500

NYHET: Dette videokameraet fra JVC har 3 CCD-brikker og tar stillbilder med 5 megapiksels oppløsning.

Publisert
Sist oppdatert

JVC er blant de aller første kameraprodusentene som har forkastet bånd til fordel for harddisker i flere av sine nye modeller. GZ-MC500 blir storebroren i Everio-serien, som så langt har bestått av modellene GZ-MC100 og GZ-MC200.

Vridbart

Det er snakk om en meget avansert, men likevel kompakt modell. Designen er liggende, og klart til bruk veier kameraet knappe 400 gram. Videokameraet er egentlig todelt – grepet og objektivet/huset – kan dreies slik at objektivdelen kan skråstilles uten at brukeren må skifte grep. Dette gjør det enkelt å skifte raskt til høy eller lav opptaksvinkel.

På innsiden sitter det tre CCD-brikker, som kombineres for å sikre kvaliteten. Resultatet er naturlig skarpe, klare farger, god kontrast og rene bilder eller video med høy kvalitet selv i dårlig lys, skal vi tro JVC. Totalt antall piksler kommer opp i 5 millioner (2.560 x 1.920 piksler) ved stillbildefotografering. Film lagres i DVD-kompatibelt MPEG2-format, og oppløsningen er 720 x 576 piksler for enklest mulig overføring til DVD-plater i etterkant. Nødvendig programvare følger med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.