JVC med DV-kamera for kvinner

Begynner DV-kameraer også å bli moteobjekt? JVC lanserer nå et kamera som retter seg først og fremst mot kvinner, med behagelige farger og mykt utseende.

JVC med DV-kamera for kvinner
Publisert
Sist oppdatert

Dette var noe nytt. Et DV-kamera med feminine trekk som først og fremst skal appelere til det kvinnelige kjønn har vi enda ikke vært borti, men JVC lanserer i disse dager akkurat en slik modell.

Faktisk er GR-D200, som modellen heter, også et meget funksjonelt DV-kamera. Det har 1.33 megapiksel CCD-brikke, som altså sørger for stillbilder av høy kvalitet. Ikke fullt så bra som de nyeste 2 megapiksel-kameraene, men likevel brukbart.

GR-D200 har en USB-tilkobling som lar deg streame video fra kameraet til en PC, eller bruke det som et web-kamera. Det er selvsagt også plass til DV inn- og utgang, samt analog inngang.

Kameraet har støtte for SD-minnekort, som henger sammen med stillbildemulighetene. Det går også an å ta opp korte videoklipp til minnekortet.

Kameraet har en nattmodus som reduserer lukkerhastigheten og beholder fargene. I følge pressemeldingen skal denne by på meget bra bilde i mørke omgivelser, men av erfaring vet vi at det ikke alltid er tilfellet. Hvordan nattmodusen fungerer i praksis, får vise seg når vi tester kameraet.

For øvrig har kameraet de vanlige spesialeffektene, 200x digital zoom og digital bildestabilisator.

Det viktigste er selvsagt at GR-D200 har et avrundet utseende med store og tydelige knapper. Det er det fine utseendet som skal gjøre kameraet attraktivt for kvinner, og vi synes absolutt det ser stilig ut. Selv om funksjonaliteten ikke er spesielt revolusjonerende, er det likevel morsomt at JVC satser på litt andre markeder.

Kameraet har en veiledende pris på 9995 kroner, kommer i butikkene i løpet av september, og vi kommer tilbake med en test så snart som mulig.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer