Kabel eller trådløst nett?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har lest det jeg kan finne om trådløst nettverk på Din Side Data sine sider, uten helt å finne et, for meg, forståelig svar på mitt ”problem”. Om noen uker flytter jeg til nytt hus, og må installere bredbånd / ADSL, levert med modem. Her skal jeg ha muligheten til å koble opp til i hvert fall 5 PCer i nettverk, alle med internett/bredbånd-tilgang. Det er ikke noe problem – jeg hadde tenkt å kjøpe en ruter – alle skal stå inne på ett rom, så kan bruke nettverkskabel de imellom. MEN – jeg er redd for at mitt bredbåndspunkt – der kontakten sitter, blir i ett helt annet rom, og muligens i annen etasje.

Jeg kan selvfølgelig be en montør legge kabler huset rundt, men tenkte kanskje det er mulig å kjøpe noe trådløst fra bredbåndskontakten nede og opp til ruteren min? Hva slags utstyr anbefaler du? Både prismessig, bruksmessig og som gjør at jeg ikke taper noe hastighet på denne ordningen...

Mvh.

Jan Robert

Datadoktoren svarer

Hei Du kan bruke et trådløst aksesspunkt etter ADSL-boksen, og en trådløs bridge i rommet der du skal ha PCene.

Vi har ikke testet denne løsningen, så jeg kan ikke anbefale noe konkret produkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer