Kabel, kobber eller fiber?

Hva blir bredbåndets framtid?

Kabel, kobber eller fiber?
Publisert
Sist oppdatert

Bredbånd og tilgang til Internett er i dag nesten like viktig som strøm, veier, vann og avløp. En god infrastruktur er forutsetningen for at kretsløpet skal fungere, uansett om det er informasjon eller fysiske gjenstander som skal flyttes.

Fra tid til annen girer distributørene av bredbånd opp og setter i gang aktiviteter for å kapre nye kunder. Da kommer også selgerne på banen og da kan det ofte gå over stokk og stein. En ting er å skryte av egne produkter, noe helt annet er å snakke nedsettende om konkurrentenes løsninger. Men hvilken løsning er den beste? Finnes det noen fasit?

I begynnelsen

Linjer for digital kommunikasjon har ekstistert lenge før Internett ble allemannseie. Men disse var forbeholdt institusjoner som universiteter og forsvar, og til en viss grad næringsliv. Prisene var deretter.

For folk flest var det telefonkabelen, populært kalt "kobber" som var den eneste forbindelsen til internett i den første fasen, først med modem via analoge linjer, så med ISDN over digitale linjer. Så kom ADSL og vi kom inn i en helt ny æra.

Les i arkivet om da vi fikk ADSL i 2001

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer