Kai´s Power Tools 5:Grensesprengende datagrafikk

En av de aller mest kjente tilleggspakkene til Photoshop, er Kai´s Power Tools som er laget av grafikkguruen Kai Kruse. Nå kommer versjon 5 med en rekke nyheter. Vi har testet programmet, og må bare konstatere at dette er moro!

Grensesnittet i Kai Kruses programmer er helt annerledes enn det du er vant til i andre programmer. KLikk her for å se et større utgave av skjembildet.
Grensesnittet i Kai Kruses programmer er helt annerledes enn det du er vant til i andre programmer. KLikk her for å se et større utgave av skjembildet. Vis mer
Publisert

Metacreations går definitivt sine egne veier når de lager programvare. Grensesnittet ligner ikke på noe annet, og de aller fleste må nok belage seg på å bruke litt ekstra tid på å venne seg til spesialitetene. På den annen side er det befriende å kunne være i et miljø som ikke bare er standard Windows-knapper og dialogbokser.

Programmet installeres som en plugg-inn til Photoshop, eller et annet bildeprogram som støtter plugg-inn-standarden til Photoshop 100% (f.eks. Corel PhotoPaint). Ønsker du å bruke en av effektene, kan du gjøre et utvalg i bildet (eller bruke hele bildet), og aktivisere ønsket effekt i filtermenyen.

Vær oppmerksom på at dette programmet ikke er av de aller enkleste å bruke. For å få fullt utbytte, krever det at du setter deg inn i noen grunnleggende Photoshop-funksjoner (utvalg/masker). Men du verden så moro det blir når du kommer over denne terskelen.

Har du en kunstner i magen?

En del av effektene tar utgangspunkt i eksisterende bildemateriale som du så kan manipulere på en rekke måter (f.eks. gjøre en logo tredimensjonal). Men KPT er mye mer. Ønsker å lage underlige fasonger og figurer fra bunnen, er det også en rekke verktøyer for det. For eksempel kan du lage en slags skulpturer basert på fraktaler med de underligste farger og former (se figur).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer