PlayStation 5

Kan bli enda vanskeligere å få tak i

Og nå varsler også en annen konsollprodusent om utsettelser.

PLAYSTATION 5: Sony selger det de klarer å produsere av PlayStation 5, men nå senkes produksjonsmålet. Foto: Pål Joakim Pollen
PLAYSTATION 5: Sony selger det de klarer å produsere av PlayStation 5, men nå senkes produksjonsmålet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste uke er det ett år siden PlayStation 5 og Xbox Series X|S ble lansert på verdensbasis, men foruten Xbox Series S har det vært mildt sagt utfordrende å få tak i de nye konsollene.

Det blir neppe bedre med det første.

Nettstedet Tek.no skrev forrige uke at butikkene opplever mye høyere etterspørsel enn hva som kan leveres, og i dag skriver Bloomberg at Sony produserer færre PlayStation 5-konsoller enn selskapet hadde anslått.

– Lavere produksjonstall

Ifølge kilder Bloomberg har vært i kontakt med, anslo Sony at de ville produsere 16 millioner PlayStation 5-konsoller mellom april 2021 og mars 2022, men dette anslaget skal være nedjustert med 1 million til 15 millioner.

Dersom dette stemmer, kan det bli enda mer utfordrende å få tak i en PlayStation 5 før jul.

På tross av produksjonsutfordringer, ble PlayStation 5 den raskeste Sony-konsollen til å nå 10 millioner solgte, og i slutten av oktober meldte Sony at de hadde solgt 13,4 millioner enheter etter lanseringen i november i fjor.

Sony har så langt ikke kommentert påstandene, men under en konferansesamtale forrige uke uttalte Hiroki Totoki, økonomisjef i Sony, at logistikkutfordringene har forverret seg for selskapet.

Må utsette lansering

Sony er for øvrig ikke alene om å oppleve mangel på komponenter. Som nevnt sliter også Microsoft med å produsere nok Xboxer til å dekke etterspørselen. Samtidig må spillgiganten Valve utsette lanseringen av spillkonsollen Steam Deck på grunn av utfordringene.

– Lanseringen av Steam Deck er utsatt med to måneder. Vi beklager dette. Vi har gjort vårt beste for å omgå problemer med den globale forskyningskjeden, men på grunn av mangel på materialer kommer ikke komponenter fram til produksjonsanleggene våre i tide til å overholde de opprinnelige lanseringsdatoene, skriver Valve på sine nettsider.

Selskapet skriver at basert på deres oppdaterte produksjonsestimater, kommer forsendelser av Steam Deck til å begynne i februar 2022.

– Dette blir den nye startdatoen for reservasjonskøen. Alle som har reservert, beholder plassen sin i køen, men datoene forskyves deretter. Estimater for reservasjonsdatoer oppdateres kort tid etter denne kunngjøringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer