PlayStation 5

Kan bli enda vanskeligere å få tak i

Og nå varsler også en annen konsollprodusent om utsettelser.

PLAYSTATION 5: Sony selger det de klarer å produsere av PlayStation 5, men nå senkes produksjonsmålet. Foto: Pål Joakim Pollen
PLAYSTATION 5: Sony selger det de klarer å produsere av PlayStation 5, men nå senkes produksjonsmålet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste uke er det ett år siden PlayStation 5 og Xbox Series X|S ble lansert på verdensbasis, men foruten Xbox Series S har det vært mildt sagt utfordrende å få tak i de nye konsollene.

Det blir neppe bedre med det første.

Nettstedet Tek.no skrev forrige uke at butikkene opplever mye høyere etterspørsel enn hva som kan leveres, og i dag skriver Bloomberg at Sony produserer færre PlayStation 5-konsoller enn selskapet hadde anslått.

– Lavere produksjonstall

Ifølge kilder Bloomberg har vært i kontakt med, anslo Sony at de ville produsere 16 millioner PlayStation 5-konsoller mellom april 2021 og mars 2022, men dette anslaget skal være nedjustert med 1 million til 15 millioner.

Dersom dette stemmer, kan det bli enda mer utfordrende å få tak i en PlayStation 5 før jul.

På tross av produksjonsutfordringer, ble PlayStation 5 den raskeste Sony-konsollen til å nå 10 millioner solgte, og i slutten av oktober meldte Sony at de hadde solgt 13,4 millioner enheter etter lanseringen i november i fjor.

Sony har så langt ikke kommentert påstandene, men under en konferansesamtale forrige uke uttalte Hiroki Totoki, økonomisjef i Sony, at logistikkutfordringene har forverret seg for selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer