PlayStation 5 og Xbox Series X

Kan bli nesten umulig å få tak i

Skyhøy interesse for de nye spillkonsollene.

HØY ETTERSPØRSEL: Både PlayStation 5 og Xbox Series X kan bli vanskelig å få tak i tiden fremover. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HØY ETTERSPØRSEL: Både PlayStation 5 og Xbox Series X kan bli vanskelig å få tak i tiden fremover. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag denne uka uka lanseres PlayStation 5 i Norge, men har du ikke forhåndsbestilt kan det bli svært vanskelig, om ikke umulig, å få tak i den høyt etterspurte konsollen.

Det gjelder også Microsofts nye Xbox Series X, som ble tilgjengelig forrige tirsdag. Selskapet bekrefter at det kan bli lang ventetid for spillere som ønsker å skaffe seg den nye konsollen.

– Jeg tror vi kommer til å oppleve leveringsbegrensninger ut i første kvartal, uttalte Tim Stuart, økonomisjef i Xbox-avdelingen, under Jefferies Entertainment Virtual Conference i går.

Ser bedre ut nærmere sommeren

Stuart har tro på at ting vil snu i løpet av det andre kvartalet i neste år og at Xbox Series-konsollene blir mer tilgjengelig.

– Når vi kommer til det fjerde kvartalet, kommer hele leveransekjeden til å ha full fart frem imot sommermånedene. Og det er da vi forventer å se at litt av etterspørselen blir møtt.

Ettersom Microsoft har avvikende regnskapsår, er det fjerde kvartalet perioden april–juni.

Men mens den dyrere og kraftigere Xbox Series X for lengst er utsolgt hos norske forhandlere, viser et raskt søk på Prisjakt at flere butikker har billigmodellen Xbox Series S på lager.

PLAYSTATION: Slik ser den nye Playstation ut! Video: Pål Joakim Pollen. Vis mer

Må vente til våren

Microsoft er ikke alene om å oppleve stor pågang. Vi har tidligere skrevet om at Sony har problemer med å takle etterspørsel etter PlayStation 5.

Blant annet må flere kunder belage seg på å vente til våren før de får tak i den nye spillkonsollen, selv om de bestilte så tidlig som april i år.

Sony har i forkant av lanseringen 19. november gjort det klart at PlayStation 5 kun blir tilgjengelig på nett i Norge. Så hvis du hadde planer om å stå opp tidlig og stille deg i kø utenfor nærmeste elektronikkbutikk for å sikre deg et eksemplar, blir du nødt til å revurdere planene.

Ågerpriser på Finn.no

Flere ser ut til å utnytte situasjonen med leveringsbegrensninger og på Finn.no er det flere som selger Xbox Series X til langt over hva den koster ny i butikk. Det dyreste eksempelet er i skrivende stund på 24 990 kroner – nærmere 19 500 kroner over veiledende utsalgspris.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer