PlayStation 5 og Xbox Series X

Kan bli nesten umulig å få tak i

Skyhøy interesse for de nye spillkonsollene.

HØY ETTERSPØRSEL: Både PlayStation 5 og Xbox Series X kan bli vanskelig å få tak i tiden fremover. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HØY ETTERSPØRSEL: Både PlayStation 5 og Xbox Series X kan bli vanskelig å få tak i tiden fremover. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag denne uka uka lanseres PlayStation 5 i Norge, men har du ikke forhåndsbestilt kan det bli svært vanskelig, om ikke umulig, å få tak i den høyt etterspurte konsollen.

Det gjelder også Microsofts nye Xbox Series X, som ble tilgjengelig forrige tirsdag. Selskapet bekrefter at det kan bli lang ventetid for spillere som ønsker å skaffe seg den nye konsollen.

– Jeg tror vi kommer til å oppleve leveringsbegrensninger ut i første kvartal, uttalte Tim Stuart, økonomisjef i Xbox-avdelingen, under Jefferies Entertainment Virtual Conference i går.

Ser bedre ut nærmere sommeren

Stuart har tro på at ting vil snu i løpet av det andre kvartalet i neste år og at Xbox Series-konsollene blir mer tilgjengelig.

– Når vi kommer til det fjerde kvartalet, kommer hele leveransekjeden til å ha full fart frem imot sommermånedene. Og det er da vi forventer å se at litt av etterspørselen blir møtt.

Ettersom Microsoft har avvikende regnskapsår, er det fjerde kvartalet perioden april–juni.

Men mens den dyrere og kraftigere Xbox Series X for lengst er utsolgt hos norske forhandlere, viser et raskt søk på Prisjakt at flere butikker har billigmodellen Xbox Series S på lager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer