Disney+ kommer i november

Kan bli Netflix' største konkurrent

4K-oppløsning til vesentlig lavere pris.

GJØR SEG KLAR: I november går startskuddet for Disneys nye storsatsning, Disney+. Foto: Disney
GJØR SEG KLAR: I november går startskuddet for Disneys nye storsatsning, Disney+. Foto: Disney Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

12. november i år vil Disneys nye strømmetjeneste, Disney+ se dagens lys. Riktignok må nordmenn smøre seg med tålmodighet – de første landene ut er USA, Canada, Nederland, Australia og New Zealand, der de to sistnevnte får startdato ei uke etter de andre tre.

Hvor raskt det går før vi får den i Norge er usikkert - Disney har uttalt at målet er å få lansert tjenesten globalt i løpet av de første to åra, men vest-Europa skal være ferdig lansert i løpet av andre kvartal av Disneys fiskalår, som tilsier at tjenesten bør være lansert innen 31. mars 2020 her til lands.

Blir sterk Netflix-konkurrent

På Disney+ planlegger Disney å tilby et rikt utvalg fra sitt bibliotek, og om du tror at det bare dreier seg om de klassiske Disney-tegnefilmene, må du tro om igjen.

VARIERT UTVALG: Disney-konsernet eier flere store aktører og kan derfor tilby langt mer enn Mikke Mus i sitt sortiment. Foto. Disney
VARIERT UTVALG: Disney-konsernet eier flere store aktører og kan derfor tilby langt mer enn Mikke Mus i sitt sortiment. Foto. Disney Vis mer

Blant annet eier Disney både Pixar, Lucasfilm, Marvel, National Geographic, Hulu, 20th century fox, Fox searchlight pictures og ESPN, for å nevne noen.

Ved lansering skal det være 500 spillefilmer og 7500 TV-serie-episoder i biblioteket, inkludert den splitter nye Star Wars-serien «The Mandalorian», alle Pixar-filmene, «Captain Marvel» og alle episodene av «The Simpsons».

Greit å vite er også at innhold både fra Marvel, Pixar, Disney animation og Star Wars-universet i fremtiden blir eksklusivt på Disney+ og ikke tilgjengelig på andre strømmetjenester.

4K og offline-støtte

Disney+ blir tilgjengelig på en rekke plattformer: Apple TV, Xbox, Playstation, Roku, iOS og Android til å begynne med.

Og innholdet kan spilles av med 4K-oppløsning og HDR, med Dolby Atmos-lyd. I motsetning til Netflix, som krever at du kjøper et dyrere abonnement for å få den beste bildekvaliteten, er dette en del av pakka når du kjøper standardabonnementet.

HØY KVALITET: Hos Disney+ får man 4K, HDR og Dolby Atmos-lyd uten å måtte betale ekstra. Foto: Disney
HØY KVALITET: Hos Disney+ får man 4K, HDR og Dolby Atmos-lyd uten å måtte betale ekstra. Foto: Disney Vis mer

Det samme er fire samtidige strømmer, noe du også betaler ekstra for hos Netflix. Disney+ støtter opptil syv ulike profiler og burde derfor dekke de fleste familier – Netflix kan bare skilte med fem. Hver bruker vil da få personlige anbefalinger, mulighet til å fortsette der man slapp og så videre.

På D23-konferansen, som ble avholdt i helga, kunne Disney også melde at man på Android og iOS kan laste ned innhold lokalt på enheten, og det uten begrensninger annet enn hvor mye lagringsplass man har ledig.

Attraktiv pris

Vil du ha mulighet for 4K-kvalitet og fire samtidige strømmer på Netflix, er månedsprisen 139 kroner.

Det er det dobbelte av de syv euroene man må betale for Disney+ i Nederland, som skulle tilsi et prispunkt på rundt 70 kroner i måneden her til lands.

Så gjenstår det å se, da, hvor lenge vi må vente, og om det eventuelt går an å bruke en VPN-tjeneste for å få tilgang tidligere.

Kilder: CNN, Engadget

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer