PlayStation 5 og Ny Xbox

Kan bli utsatt til neste år

Spredningen av coronaviruset kan påvirke lanseringen av nestegenerasjons spillkonsoller.

XBOX: Coroniaviruset kan få følger for Xbox og PlayStation 5, som ifølge analytikere kan bli utsatt til neste år. Foto: Microsoft
XBOX: Coroniaviruset kan få følger for Xbox og PlayStation 5, som ifølge analytikere kan bli utsatt til neste år. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert

Flere bransjer rammes hardt av coronaviruset, som er blitt erklært en pandemi av verdens helseorganisasjon (WHO), og i tillegg til at en rekke, store teknologimesser blir avlyst, kan viruset også føre til at flere produktlanseringer utsettes.

Blant annet kan det føre til at høstens etterlengtede spillkonsoller ikke kommer før neste år. Analytikerne i DFC Intelligence sier i en fersk rapport, der de reflekterer rundt årets spillnyheter og det økonomiske klimaet om dagen, at de forventer at coronaviruset kan tvinge Sony og Microsoft til å utsette lanseringen av henholdsvis PlayStation 5 og Xbox Series X – bare kalt Xbox.

– Konklusjonen er den at coronaviruset mest sannsynlig vil ha en stor, kortvarig påvirkning for leveringen av begge systemer. Det er høyst sannsynlig at ingen av enhetene vil rekke en 2020-lansering. Hvis de lanseres i år, vil utvalget være begrenset og prisen trolig høyere enn forventet, skriver analytikerne i rapporten.

De legger til at det er mye usikkerhet knyttet til økonomien om dagen, og at selv om den kan bli bedre i løpet av de kommende ukene, er det utfordrende å produsere og lansere nye spillmaskiner på så kort tid.

Så kraftig blir Xbox

Samtidig som analytikere spår utsettelser, har Microsoft denne uka offentliggjort spesifikasjonene til Xbox Series X. Her kommer det frem at den drives av en åttekjernes AMD-prosessor på 3,8 GHz, som er paret sammen med et kraftig grafikkort med en ytelse på 12 FLOPS og 16 GB GDDR6-minne – båndbredden er på henholdsvis 560 GBps for 10 GB og 336 GBps for 6 GB.

Det skal være kraftig nok til å levere spill med 4K-oppløsning og med en bildefrekvens på opptil 120 bilder per sekund.

Ifølge Eurogamer er Xbox i praksis dobbelt så kraftig som Xbox One X.

Den interne lagringen er på 1 TB, i form av en spesialtilpasset NVMe SSD. Lagringsplassen kan utvides enten via et spesiallaget lagringskort eller ekstern harddisk/SSD med USB 3.2.

Sony har ikke avslørt detaljene rundt PlayStation 5, men det ryktes at den skal bli vel så kraftig som konkurrenten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer