PlayStation 5 og Ny Xbox

Kan bli utsatt til neste år

Spredningen av coronaviruset kan påvirke lanseringen av nestegenerasjons spillkonsoller.

XBOX: Coroniaviruset kan få følger for Xbox og PlayStation 5, som ifølge analytikere kan bli utsatt til neste år. Foto: Microsoft
XBOX: Coroniaviruset kan få følger for Xbox og PlayStation 5, som ifølge analytikere kan bli utsatt til neste år. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert

Flere bransjer rammes hardt av coronaviruset, som er blitt erklært en pandemi av verdens helseorganisasjon (WHO), og i tillegg til at en rekke, store teknologimesser blir avlyst, kan viruset også føre til at flere produktlanseringer utsettes.

Blant annet kan det føre til at høstens etterlengtede spillkonsoller ikke kommer før neste år. Analytikerne i DFC Intelligence sier i en fersk rapport, der de reflekterer rundt årets spillnyheter og det økonomiske klimaet om dagen, at de forventer at coronaviruset kan tvinge Sony og Microsoft til å utsette lanseringen av henholdsvis PlayStation 5 og Xbox Series X – bare kalt Xbox.

– Konklusjonen er den at coronaviruset mest sannsynlig vil ha en stor, kortvarig påvirkning for leveringen av begge systemer. Det er høyst sannsynlig at ingen av enhetene vil rekke en 2020-lansering. Hvis de lanseres i år, vil utvalget være begrenset og prisen trolig høyere enn forventet, skriver analytikerne i rapporten.

De legger til at det er mye usikkerhet knyttet til økonomien om dagen, og at selv om den kan bli bedre i løpet av de kommende ukene, er det utfordrende å produsere og lansere nye spillmaskiner på så kort tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer