Apper på Xbox og PlayStation

Kan brukes til mer enn spill

Mangler du smart-TV og tilhørende apper trenger du ikke nødvendigvis å kjøpe en mediespiller.

KAN MER ENN Å SPILLE: Har du en gammel spillkonsoll liggende, kan du bruke flere strømmetjenester på den. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KAN MER ENN Å SPILLE: Har du en gammel spillkonsoll liggende, kan du bruke flere strømmetjenester på den. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kjøper du en ny TV i dag, kommer de fleste med et variert utvalg av apper og tjenester rett ut av esken. De fleste har for eksempel en app for Netflix, Viaplay, Spotify, NRK, TV2 Sumo og så videre, som du da kan betjene direkte fra TV-fjernkontrollen.

Mangler du slike funksjoner på TV-en, enten den står i stua, på hytta eller i kjelleren, kan en Apple TV eller Android TV-boks som Nvidia Shield TV eller Xiaomi Mi Box være en relativt rimelig inngangsbillett – i hvert fall kontra det å kjøpe en ny TV.

Alternativt finnes også Chromecast, som du plugger i TV-en for deretter å «caste» innhold fra mobiltelefonen, nettbrettet eller en PC. Selve navigeringen og den slags gjøres da fra enheten du caster fra, og ikke med en fjernkontroll mot TV-skjermen.

Det mange imidlertid ikke tenker over, er at spillkonsollene fra Sony og Microsoft, altså PlayStation 4 og Xbox One, også har en rekke av disse appene. Ja, faktisk finnes flere av dem selv på den forrige generasjonen konsoller, altså PlayStation 3 og Xbox 360. De ble lansert for drøye tolv år siden.

Tjenestene du kan bruke fra spillkonsoller

Under har vi samlet en oversikt over kjente strømmetjenester her til lands, og hvorvidt det er mulig å bruke dem på de nevnte konsollene.

Appene kan du laste ned via konsollenes nettbutikker (PlayStation Store og Microsoft Store), og så er det bare å logge på med brukernavn og passord og sette i gang.

Her er oversikten:

Merk altså at du på Xbox One kan bruke både NRK, NRK Super og CMore selv om det ikke finnes egne apper på denne plattformen. Da må du i så fall bruke dem via nettleseren, Edge.

Av tjenestene over er det bare Dplay som ikke har apper for noen av de fire spillkonsollene.

I tillegg til de ovennevnte tjenestene, har flere av konsollene andre strømmeapper, som Crunchyroll, Red Bull TV og WWE (wrestling).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer