LG lanserer Oled-TV på 2,57 mm

Kan det bli stort tynnere enn dette?

Ny modell med bokstaven W. Spiller på Wallpaper og Window. Det skjønner du når du ser den.

HELT FLAT TV: LG sin nye signaturmodell stikker aldri mer enn 4 mm ut fra veggen den henger på. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HELT FLAT TV: LG sin nye signaturmodell stikker aldri mer enn 4 mm ut fra veggen den henger på. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: Dagen før dørene åpner på verdens største elektronikkmesse, den årvisse CES-messen i Las Vegas, har produsenter på rekke og rad lansert nye produkter. Vi har allerede omtalt flere av dem, og nå er turen kommet til LG.

Som ventet var det stort fokus på smarthus-teknologier og roboter, dette kommer vi tilbake til i egne artikler senere. Men selve rosinen i pølsen var den nye toppmodellen blant selskapet Oled-TV-er, som har fått navnet LG Signature Oled TV W.

Nesten papirtynn

GODT INNSYN: Den syltynne skjermen skal ha den beste innsynsvinkelen som er mulig på en TV i dag, ifølge LG. Foto: Bjørn Eirik Loftås
GODT INNSYN: Den syltynne skjermen skal ha den beste innsynsvinkelen som er mulig på en TV i dag, ifølge LG. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

TV-en kommer i to størrelser, 65 og 77 tommer, men det mest oppsiktsvekkende er tykkelsen. Den er bare på 2,57 millimeter, altså omtrent en fjerdedel av en centimeter. Takket være at «innmaten» er plassert i et separat kabinett under TV-en, stikker den aldri mer enn 4 millimeter ut fra veggen. For dette er en TV du vil henge på veggen, håper LG.

- Vi får spørsmål om hvorfor vi har kalt den W. Tenk over det. W kan stå for Wallpaper og Window, sa en entusiastisk Tim Alessi fra scenen. Han er en av markedssjefene for LG Electronics i USA.

Selve TV-en veier ikke mer enn 1,9 kg (gjelder 65-tommeren)

Bedre lyd, farger og HDR

Både W-modellene og de øvrige Oled-modellene fra LG sin 2017-kolleksjon, har fått bedre fargegjengivelse og inntil 25 prosent bedre lysstyrke, ifølge Alessi. De nye TV-ene støtter HDR-standardene HDR10, Dolby Vision, HLG og Advanced HDR by Technicolor. Sistnevnte har kommet i stand takket være et nylig annonsert samarbeid med Technicolor.

Dette er for øvrig den første TV-en i verden som er utstyrt med Dolby Atmos-høyttalere. Disse sender lyd ut i forskjellige retninger i rommet, og ved hjelp av refleksjoner fra vegger og tak får du en følelse av at lyden kommer fra forskjellige steder. Høyttalerne sitter i boksen under TV-en, som også inneholder all TV-maskinvare, mottakere og tilkoblingspunkter.

Dinside kommer tilbake med mer informasjon omkring pris og levering når vi har fått dette.

OPPDATERT: 65-tommeren er ventet å koste rundt 90.000 kroner ved lansering (10.000 euro), mens 77-tommeren er ventet å bli vesentlig dyrere.

Flere ferske saker fra CES 2017

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer