Spotify Hi-Fi

Kan du høre forskjell?

Denne tjenesten avslører om du egentlig hører forskjell på komprimert og ukomprimert musikk.

HIFI: Spotify kommer snart i HiFi-utgave med høyere lydkvalitet, men vil du høre forskjell? Foto: Cottonbro/Pexels
HIFI: Spotify kommer snart i HiFi-utgave med høyere lydkvalitet, men vil du høre forskjell? Foto: Cottonbro/Pexels Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forleden dag kom nyheten om at også Spotify snart vil tilby et eget Hifi-abonnement til dem som stiller ekstra høye krav til lydkvaliteten, som kommer til å koste ekstra over det nåværende premium-abonnementet.

Selskapet er slett ikke først her – Tidal (tidligere Wimp) har lenge tilbudt et eget Hifi-abonnement, og også Amazon har et «Music HD»-abonnement som tilbyr tapsfri komprimert musikk.

I sin nåværende form kan du velge inntil 320 kbps bitrate på musikken fra Spotify, som for øvrig benytter seg av kodeken Ogg Vorbis.

Hører du forskjell?

Nettstedet ABX High Fidelity Test lar deg teste ut om du kan høre forskjell på tapsfritt komprimert musikk og komprimert lyd som brukes i ulike strømmetjenester.

Bak lenka du nettopp passerte finner du Spotify-utgaven av testen, som da lar deg sjekke om du hører forskjell på Spotifys nåværende høyeste kvalitet (320 kbps) og det du kan forvente av Hifi-utgaven når den ankommer.

Dette gjøres i form av ABX-testing, altså der du blir presentert med tre lydklipp: A, B og X. Så er oppgaven å finne ut om det er A eller B som er det samme lydklippet som X. Du trenger altså ikke ta stilling til om A eller B låter best – bare hvilken av dem som er identisk med X.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.