Kan du ikke bytte, sier du?

Bruk den i så fall bare når det er høyst nødvendig.

Mange arbeidsgivere nekter de ansatte å oppgradere Internet Explorer 6. Foto: colourbox.com
Mange arbeidsgivere nekter de ansatte å oppgradere Internet Explorer 6. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det pågår en storstilt norsk aksjon om dagen, der målsettingen er å få brukere av Internet Exporer 6 til å skifte nettleser. Også DinSide er med i denne aksjonen, og presenterer brukere av Internet Explorer 6 med en advarsel om at de bør oppdatere nettleseren sin.

Bakgrunnen for aksjonen er blant annet nettleserens manglende støtte for standarder, som gjør at det kreves unødvendig mye ressurser for å gjøre webapplikasjoner og nettsider kompatible med den snart åtte år game nettleseren. I tillegg er den befengt av sikkerhetshull og er tregere enn nyere nettlesere. Ja, til og med Microsoft stiller seg støttende til kampanjen, i følge Teknisk Ukeblad, som sammen med Finn.no har vært initiativtakere til den pågående aksjonen.

Denne kampanjen har også blitt fanget opp av flere store IT-nyhetsnettsteder, inkludert Wired og Slashdot. En egen Wiki er opprettet for å holde styr på nettsteder som er med på aksjonen, og i skrivende stund er den omtalt i 11 land. Wikien finner du her.

Virker aksjonen?

Via vårt statistikkverktøy kan vi sjekke hvilke nettlesere våre lesere bruker når de surfer på DinSide. Frem til kampanjens oppstart lå Internet Explorer 6 sin andel på rundt 12,2%, men en sjekk av gårsdagens tall viser at det nå bare er 6,6% som benytter Internet Explorer 6 når de leser DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.