Kan du ikke bytte, sier du?

Bruk den i så fall bare når det er høyst nødvendig.

Mange arbeidsgivere nekter de ansatte å oppgradere Internet Explorer 6. Foto: colourbox.com
Mange arbeidsgivere nekter de ansatte å oppgradere Internet Explorer 6. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det pågår en storstilt norsk aksjon om dagen, der målsettingen er å få brukere av Internet Exporer 6 til å skifte nettleser. Også DinSide er med i denne aksjonen, og presenterer brukere av Internet Explorer 6 med en advarsel om at de bør oppdatere nettleseren sin.

Bakgrunnen for aksjonen er blant annet nettleserens manglende støtte for standarder, som gjør at det kreves unødvendig mye ressurser for å gjøre webapplikasjoner og nettsider kompatible med den snart åtte år game nettleseren. I tillegg er den befengt av sikkerhetshull og er tregere enn nyere nettlesere. Ja, til og med Microsoft stiller seg støttende til kampanjen, i følge Teknisk Ukeblad, som sammen med Finn.no har vært initiativtakere til den pågående aksjonen.

Denne kampanjen har også blitt fanget opp av flere store IT-nyhetsnettsteder, inkludert Wired og Slashdot. En egen Wiki er opprettet for å holde styr på nettsteder som er med på aksjonen, og i skrivende stund er den omtalt i 11 land. Wikien finner du her.

Virker aksjonen?

Via vårt statistikkverktøy kan vi sjekke hvilke nettlesere våre lesere bruker når de surfer på DinSide. Frem til kampanjens oppstart lå Internet Explorer 6 sin andel på rundt 12,2%, men en sjekk av gårsdagens tall viser at det nå bare er 6,6% som benytter Internet Explorer 6 når de leser DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer