Kan du låne henne en tohundrelapp?

KOMMENTAR: Hjelp entreprenører verden over med et mikrolån.

Via kiva.org kan du låne penger til entreprenører i U-land.
Via kiva.org kan du låne penger til entreprenører i U-land. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har nettopp lånt bort 178 kroner til Sawsan.

Hun er 22 år og åpnet for fire år siden en parfymebutikk i Libanon. Siden den gang har hun gjort det stadig bedre, men har søkt om et lån på 7.000 kroner for å kunne ta inn flere produkter og gjøre butikken sin penere.

For Sawsan er det ikke lett å få lån i sitt eget land, men via Kiva.org kan hun låne penger fra flere. En hundrelapp fra meg og en hundrelapp fra deg, samt en slant her og der fra andre.

Hun har bedt om ett år på å betale tilbake, og hennes feltpartner, organisasjonen Ameen, som går god for henne, har fortsatt til gode ikke å betale tilbake penger innen tidsfristen. Dermed er Kivas riskvurdering 5 stjerner, og sannsynligvis vil jeg derfor få tilbake pengene innen ett år har gått.

I skrivende stund har hun fått $650 (inkludert mine 25) og er så vidt over halvveis. Pengene som lånes bort går uavkortet til mottakeren (betalingen skjer via PayPal, og Kiva har en spesiell avtale som gjør at de slipper transaksjonsgebyr), men det er selvsagt mulig å gi Kiva en liten donasjon på siden, som foreslås til 10% av beløpet. Kiva er en veldedig organisasjon, og det er også feltagentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer