Kan en server være liten og søt?

En egen server hjemme har vært blant det mest geeky man kan ha, men HP sin MediaSmart Server skiller seg ut.

Publisert
Sist oppdatert

Fra å være et hobbyprosjekt for de med mer enn en anelse nerdefaktor er en ny type hjemmeservere på vei inn i de tusen hjem. Vi snakker ikke om store skap med plass til mange maskiner og lagringsenheter, ihvertfall ikke de som HP kommer med.

I vår del av verden er det som kjent blitt svært vanlig med flere PCer. Man har hver sin stasjonære og gjerne et par bærbare i tillegg - kanskje også en stue-PC koblet til TVen.

Behovet for felles lagring av filer har blitt stadig mer påtagelig; bilder, musikk og film vil alle i familien gjerne ha tilgang til og det blir vanskelig når det ligger på flere PCer som kanskje ikke en gang befinner seg i huset. Eller omvendt - at det befinner seg hjemme når man selv er et helt annet sted.

Et serverrom er ikke med i byggetegningene når boligene planlegges, derfor har HP tilpasset formatet til hvordan folk lever og hva som er trenden designmessig.

Da kommer det ikke som noen overraskelse at hjemmeserveren er på størrelse med en høyttaler, og kan plasseres nesten hvor som helst. Den er bare en halv kork høyere enn en flaske Farris, og akkurat passe dyp til å passe inn i bokhylla (14cm B x 25 cm H x 23 cm D).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer