- Kan få musikken til til å høres ut som Gud

Neil Young hater MP3-lyden. Nå vil han revolusjonere digital musikklytting med musikkspilleren Pono.

PUSHER PONO: Neil Young på scenen i Austin tirsdag. Ville du kjøpt en digital musikkspiller av denne mannen? Kanadieren vil bringe den gode lyden til bærbar musikk. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
PUSHER PONO: Neil Young på scenen i Austin tirsdag. Ville du kjøpt en digital musikkspiller av denne mannen? Kanadieren vil bringe den gode lyden til bærbar musikk. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Da mp3 kom, gikk musikkbransjen utfor bakke. Det begynte å dø. Folk kjøpte bakgrunnslyd, folk kjøpte fotokopier av Mona Lisa. Vi ville lage et nytt musikksystem som respekterte kunsten og kunstneren, og som gir deg nøyaktig det artisten gjorde i studio. Det er Pono: Et økosystem for musikk, akkurat som iTunes og iPod, bare med mye høyere lydkvalitet.

Slik snakket Neil Young under sitt audiofile vekkelsesmøte i Austin, Texas i dag. Han snakket på South by Southwest om Pono, musikkspilleren han selv står bak.

- Du kan høre forskjell

Young hadde en klar melding til dem som mener man ikke kan høre forskjell på MP3, CD og mer høyoppløste digitale lydformater:

- Du kan høre det. Du kan til og med høre forskjell på ulike nivåer av høyoppløst musikk. Derfor spiller jeg alltid inn i den aller beste kvaliteten. Når jeg spiller det av, vaskes kroppen min. Det er vann, det er ikke isbiter. En kjølig tåke. Sjelen min føler det. Jeg lytter, jeg føler. Jeg lever musikken.

At Neil Young elsker dingser og er en teknologisk drømmer er ikke noe nytt, ei heller at han er på et korstog mot dårlig MP3-lyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer