Kan gi hudsykdom

En helt ny hudlidelse er identifisert: «PlayStation palmar hidradenitt».

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye hudsykdommen går under navnet «PlayStation palmar hidradenitt» – og er forårsaket av spillkonsoller, melder BBC.

I fagtidsskriftet British Journal of Dermatology beskriver forskere sykdommen som ble oppdaget hos ei sveitsisk jente (12).

Les også: Overvekt kan trigge psoriasis

Fullstendig frisk etter hvile

Piken hadde intenst smertefulle sår i håndflatene forårsaket av regelmessig bruk av spillkonsoller. Hun ble fullstendig frisk etter å ha latt hendene hvile i 10 dager.

Legene som undersøkte henne ved universitetssykehuset i Genève konkluderte med at 12-åringen hadde en tilstand kjent som «idiopatisk ekkrin hidradenitt», en hudsykdom som typisk gir røde, såre klumper i håndflatene eller under fotsålene.

Hudlidelsen er tidligere blitt sett under føttene til barn som har utført tyngre fysiske aktiviteter, som jogging. Eksperter antar at sykdommen kan skyldes intens svetting.

Les også: Svett som en gris?

Spilte flere timer daglig

At lidelsen kun rammer hendene, er imidlertid meget uvanlig. Jenta hadde heller ikke utført noen form for fysisk trening, og kunne heller ikke komme på noen nylige episoder hvor hendene ble skadet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer