MacBook

Kan gjøre det «utenkelige»

Bloomberg hevder Apple gjør helomvending.

Apple-sjef Tim Cook har gått tilbake på flere endringer til MacBook-serien de siste årene. Blant annet har de reintrodusert innebygd kortleser. Nå kan en ny stor endring være på vei. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB
Apple-sjef Tim Cook har gått tilbake på flere endringer til MacBook-serien de siste årene. Blant annet har de reintrodusert innebygd kortleser. Nå kan en ny stor endring være på vei. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens berøringsskjermer har blitt vanlig på Windows-baserte laptoper, har Apple fremdeles ikke lansert en berøringsbasert MacBook.

Selskapet har lenge stått fast på at dette ikke hører hjemme på en tradisjonell datamaskin.

Steve Jobs var skeptisk

I 2010 uttalte daværende Apple-sjef Steve Jobs at det var «ergonomisk forferdelig», og at det er iPad berøringsskjermen hører hjemme på.

- Vi har gjort tonnevis med brukertesting på dette, og det viser seg at det ikke fungerer. Berøringsflater ønsker ikke å være vertikale. Det gir en flott demo, men etter en kort periode begynner du å bli sliten, og etter en lengre periode vil armen falle av. Det fungerer ikke; det er ergonomisk forferdelig, uttalte han for snart 13 år siden.

Kommer i 2025

Men tida går og verden endrer seg. Nå kan det se ut som Apple endelig gir etter for «presset».

Vanligvis velinformerte Mark Gurman i Bloomberg hevder nemlig at it-giganten jobber med å utvikle en bærbar MacBook med berøringsskjerm. Prosjektet skal være i en tidlig fase, men hvis de velger å sette planene ut i livet, vil produktet være klar for lansering i 2025, skriver han.

Ifølge Gurman vil den berøringsbaserte MacBook-en beholde samme formfaktor som nåværende modeller, men du vil altså kunne styre den med å trykke og sveipe fingeren over skjermen.

Droppa «berøringsstripe»

- En stor helomvending for selskapet, skriver The Verge dersom produktet blir en realitet.

I stedet for å gjøre som Windows-konkurrentene, er den eneste berøringsfunksjonaliteten Apple har introdusert i sine bærbare maskiner den såkalte berøringsstripa «Touch Bar» i 2016.

I 2021 ble denne avviklet med lanseringen av nye 14- og 16-tommers MacBook Pro-modeller.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer