MacBook

Kan gjøre det «utenkelige»

Bloomberg hevder Apple gjør helomvending.

Apple-sjef Tim Cook har gått tilbake på flere endringer til MacBook-serien de siste årene. Blant annet har de reintrodusert innebygd kortleser. Nå kan en ny stor endring være på vei. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB
Apple-sjef Tim Cook har gått tilbake på flere endringer til MacBook-serien de siste årene. Blant annet har de reintrodusert innebygd kortleser. Nå kan en ny stor endring være på vei. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens berøringsskjermer har blitt vanlig på Windows-baserte laptoper, har Apple fremdeles ikke lansert en berøringsbasert MacBook.

Selskapet har lenge stått fast på at dette ikke hører hjemme på en tradisjonell datamaskin.

Steve Jobs var skeptisk

I 2010 uttalte daværende Apple-sjef Steve Jobs at det var «ergonomisk forferdelig», og at det er iPad berøringsskjermen hører hjemme på.

- Vi har gjort tonnevis med brukertesting på dette, og det viser seg at det ikke fungerer. Berøringsflater ønsker ikke å være vertikale. Det gir en flott demo, men etter en kort periode begynner du å bli sliten, og etter en lengre periode vil armen falle av. Det fungerer ikke; det er ergonomisk forferdelig, uttalte han for snart 13 år siden.

Kommer i 2025

Men tida går og verden endrer seg. Nå kan det se ut som Apple endelig gir etter for «presset».

Vanligvis velinformerte Mark Gurman i Bloomberg hevder nemlig at it-giganten jobber med å utvikle en bærbar MacBook med berøringsskjerm. Prosjektet skal være i en tidlig fase, men hvis de velger å sette planene ut i livet, vil produktet være klar for lansering i 2025, skriver han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer