Lekkasje

Kan ha avslørt stor Windows-endring

Flisene er borte i det som kan vise seg å være en helt ny startmeny i Windows 10.

INGEN FLISER: Den nye startmenyen (her i nettbrettmodus) er helt fri for de velkjente flisene som har fulgt med Windows i mange år. (Skjermdump)
INGEN FLISER: Den nye startmenyen (her i nettbrettmodus) er helt fri for de velkjente flisene som har fulgt med Windows i mange år. (Skjermdump) Vis mer
Publisert

Hvis du har registrert deg hos Microsofts Windows Insider Program, får du blant annet mulighet til å teste nye versjoner av operativsystemet før de er ferdige og klare for utrulling til vanlige brukere.

Tidligere var dette privilegiet forbeholdt utviklere, men nå kan hvem som helst med teknisk nysgjerrighet og gyldig Windows-lisens, få en sniktitt på endringer og nye funksjoner før alle andre.

Var ikke ment for offentligheten

Enkelte ting ønsker Microsoft å holde for seg selv. I såkalte internal builds av operativsystemet prøves gjerne funksjoner og endringer i grensesnittet som er på et så tidlig stadium at de ikke er klare for offentligheten.

Det var det som var meningen med Windows 10 build 18947, som ved en feiltakelse ble tilgjengelig for insidere tidligere denne uken. Og selv om Microsoft var raske til å fjerne den og kom med klare anbefalinger om ikke å installere den på grunn av uferdig kode, var det selvfølgelig mange som ikke klarte å dy seg.

Flisene borte

En av dem var Twitter-brukeren NTAuthority, som har publisert flere skjermbilder av det som kan vise seg å bli den nye startmenyen i Windows 10. På ett av bildene viser han at søk etter GIF-animasjoner også er integrert i startmenyen.

Det begynner også å dukke opp flere videoer på Youtube som viser mer av grensesnittet, deriblant denne fra Windows Central:

Vis mer Vis mer

Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at de velkjente flisene som ble introdusert med Windows 8, er fullstendig borte. Flisene kunne representere alt fra programmer og apper til bilder og kalenderoppføringer, og har vært et sterkt kjennemerke ved Windows de siste årene, både på PC og mobil.

KLASSISK: Slik ser den offisielle startmenyen ut i Windows 10 (Skjermdump)
KLASSISK: Slik ser den offisielle startmenyen ut i Windows 10 (Skjermdump) Vis mer

Endringene ser ut til å gjelde både for vanlig modus og nettbrettmodus, hvis det nå skulle vise seg at Microsoft bestemmer seg for å velge denne designen.

Men som sagt, dette var kun ment for intern bruk hos Microsoft og ikke noe det store publikum skulle få nyss i - så mye kan skje før den endelige utgaven er klar.

Vi synes uansett startmenyen ser ganske gjennomtenkt ut.

Hva mener du? Er Microsoft på rett spor med disse endringene? Bruk debatten nederst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer