Kan jeg bruke min nye TV som skjerm?

Publisert

Dagens spørsmål:

Hei, Jeg skal kjøpe meg en ny PC, men jeg har allerede en ganske ny 21 tommers TV. Det jeg da lurer på er om jeg kan droppe å kjøpe skjerm, og heller kjøpe et GeForce-kort med TV-utgang og bruke TVen som skjerm (for å spare litt penger).

Er dette mulig? Blir det like bra som en PC-skjerm? Eventuelt hvor mye dårligere? Har du noen formening om hvilket GeForce-kort som egner seg best?

Hilsen Jørn Gunnar

Datadoktoren svarer:

Det er teknisk mulig å bruke en TV som skjermløsning, både med et GeForce grafikkort og en del andre skjermkort. Men selv om det er teknisk mulig, er det langt fra noen god løsning. Det avhenger i svært stor grad av hva slags programmer du vil kjøre.

Ubrukelig

Skal du lese eller skrive alle typer tekst og tall, enten i kontorprogrammer eller ved å besøke nettsteder med slik informasjon, så kan du glemme å bruke en TV som skjerm. Bildet blir forferdelig uskarpt og flimrete, det blir dårlige farger og denne løsningen blir i det hele tatt svært ubehagelig å bruke.

Til nød brukbart

I forbindelse med noen typer spill eller avspilling av DVD-plater, kan en TV fungere. Det er fortrinnsvis spill uten små objekter eller fine nyanser som kan fungere. Monsterjakt i grovt skisserte miljøer kan du lide deg igjennom, men det er ingen fornøyelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer