Kan jeg "dele" harddisken i to og forandre stasjonsbokstaver?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har nettopp kjøpt ny PC, med Windows XP installert. Harddisken er stor, hele 80 GB, og alt er på én partisjon. I tillegg har den fått stasjonsbokstav E:, C: finnes ikke i det hele tatt. Hvordan kan jeg få forandret dette? Kan jeg i tillegg dele harddisken i to partisjoner, nå som det er data på den?

mvhHenning

Datadoktoren svarer

Hei, At harddisken din har fått stasjonsbokstav E: har med PC-produsentens installasjonsprosedyre å gjøre. Personlig liker vi best at den har stasjonsbokstavC:, men det betyr egentlig ikke så mye. På grunn av at alle systemdataene ligger lagret her, har du ikke mulighet til å endre denne til C. Da må du eventuelt installere Windows på nytt. For å endre på partisjonsstørrelser, opprette nye osv uten å slette data, trenger du et egnet verktøy, for eksempel Partition Magic. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen: http://www.dinside.no/page/artf/19549.shtml?f=katnav Det finnes også et gratisprogram som heter Partition Resizer, men dette fungerer ikke på partisjoner med filsystemet NTFS. Hvis harddisken din er formatert med FAT32, er det ikke noe problem å bruke Partition Resizer. Du kan lese mer om programmet og laste det ned fra http://zeleps.com/

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer