Kan jeg kjøre programmer fra USB 2-disken?

Publisert
Sist oppdatert

hei,

Min interne harddisk er snart full og jeg vurdere og kjøpe en 160Gb eksternharddisk. Etter det jeg har forstått er USB 2.0 raskere enn firewire. Daer det vel ikke vits i å kjøpe en harddisk som har firewire?Vil en ekstern harddisk kunne egne seg til annet enn å lagre musikk ogta backup av viktige filer? Kan jeg for eksempel kjøre program og spillfra en ekstern harddsik?

Tusen takk for hjelpen

Hilsen Marius

Datadoktoren svarer

Hei,

Det stemmer at USB 2.0 (480 mbps) er raskere enn FireWire (400 mbps), men det finnes også en versjon av FireWire som kan overføre data på 800 mbps. FireWire 800 er derimot fortsatt ganske sjelden frukt.

Både USB 2.0 og FireWire 400 er mer enn raske nok til å kjøre programmer over - og til og med å starte opp maskinen din fra. Når det kommer til spill, blir det et spørsmål om smak og behag; noen spill krever veldig rask harddisk, mens andre ikke gjør det.

Forskjellen mellom de to teknologiene er bare på 80 mbps. Men her er det viktig å huske at det er snakk om megabits i sekundet, og ikke megabytes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.