Kan jeg skanne dias på vanlig skanner?

Kan jeg skanne dias på vanlig skanner?
Publisert

Jeg har en AGFA SnapScan 1212u og ønsker å skanne lysbilder med denne. Jeg har skjønt at man egentlig trenger en spesiell dias-adapter for at dette skal bli bra. Jeg har også skjønt at det ikke selges dias-adaptere for min skanner.

Jeg lurer på om det finnes et triks for å skanne dias uten spesiell adapter? Kan jeg f.eks. lage en adapter selv, eller kan jeg rigge opp speil eller noe...

Datadoktoren svarer

Det er nok ikke så gode muligheter for å bruke skanneren din til dias. For det første trenger du minst en oppløsning på 1200 dpi for å få et skarpt og detaljrikt bilde, dessuten trenger du kraftig og riktig belysning av dias.

Din skanner støtter bare 600x1200 dpi, og det er i praksis 600 dpi, det minste tallet setter jo begrensningen. Derfor ville skarpheten i utgangspunktet blitt mange ganger dårligere enn skanning av en papirkopi.

Et like stort problem er å få lest av diaset. Her kreves både riktig belysning og avstand til diaset. Om du rigger til en projektor som projiserte bildet ned på skanneren, ville nok resultatet bli i beste fall spesielt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer