Google tester 4K-begrensning

Kan kreve betalt

Snart kan det hende du må ha Premium-abonnement for å se 4K-video på YouTube.

I håp om å få flere betalende brukere, vil Google begrense 4K-innhold til betalingsversjonen. Foto: Hideki Yoshihara/AFLO/Shutterstock/NTB
I håp om å få flere betalende brukere, vil Google begrense 4K-innhold til betalingsversjonen. Foto: Hideki Yoshihara/AFLO/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

YouTube Premium er gull verdt for småbarnsforeldre som vil slippe reklame når ungene har Cocomelon-maraton. Det gir også en del andre fordeler, som å laste ned videoer for å se dem uten nett.

Nå kan det virke som Google har planer om å putte 4K-innhold på lista over funksjoner du må betale for å få tilgang til.

Tester endringen

De siste ukene har flere brukere delt skjermbilder i sosiale medier som viser at innhold i 4K, 2160p, krever et Premium-abonnement, skriver The Verge.

YouTube-teamet har bekreftet på Twitter at dette er noe de tester ut, og de ber i samme innlegg om tilbakemeldinger fra brukerne. Av svarene å dømme, er reaksjonene foreløpig negative.

Det gjenstår å se om 4K-innhold blir begrenset til YouTube Premium-abonnenter eller ikke - foreløpig er det bare en test.

Ser du YouTube-videoer på mobilen spiller det kanskje ikke noen rolle, men på 4K-tv-en tar ikke 1080-videoer nødvendigvis seg så godt ut.

Vil ha flere over på betaløsning

Et YouTube Premium-abonnement koster 119 kroner i måneden, med en gratis måned. Premium Lite-utgaven, som bare gir annonsefri titting, koster 69 kroner per måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer