Google tester 4K-begrensning

Kan kreve betalt

Snart kan det hende du må ha Premium-abonnement for å se 4K-video på YouTube.

I håp om å få flere betalende brukere, vil Google begrense 4K-innhold til betalingsversjonen. Foto: Hideki Yoshihara/AFLO/Shutterstock/NTB
I håp om å få flere betalende brukere, vil Google begrense 4K-innhold til betalingsversjonen. Foto: Hideki Yoshihara/AFLO/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

YouTube Premium er gull verdt for småbarnsforeldre som vil slippe reklame når ungene har Cocomelon-maraton. Det gir også en del andre fordeler, som å laste ned videoer for å se dem uten nett.

Nå kan det virke som Google har planer om å putte 4K-innhold på lista over funksjoner du må betale for å få tilgang til.

Tester endringen

De siste ukene har flere brukere delt skjermbilder i sosiale medier som viser at innhold i 4K, 2160p, krever et Premium-abonnement, skriver The Verge.

YouTube-teamet har bekreftet på Twitter at dette er noe de tester ut, og de ber i samme innlegg om tilbakemeldinger fra brukerne. Av svarene å dømme, er reaksjonene foreløpig negative.

Det gjenstår å se om 4K-innhold blir begrenset til YouTube Premium-abonnenter eller ikke - foreløpig er det bare en test.

Ser du YouTube-videoer på mobilen spiller det kanskje ikke noen rolle, men på 4K-tv-en tar ikke 1080-videoer nødvendigvis seg så godt ut.

Vil ha flere over på betaløsning

Et YouTube Premium-abonnement koster 119 kroner i måneden, med en gratis måned. Premium Lite-utgaven, som bare gir annonsefri titting, koster 69 kroner per måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.