- Kan misbrukes

Med direktelytting på iPhone kan du bruke AirPods til å tyvlytte på andre.

KAN VÆRE ULOVLIG: I sosiale medier deler flere hvordan du kan bruke en iPhone-funksjon til å tyvlytte på andre ved hjelp av AirPods. Skjermbilde: TikTok/disbitch42_
KAN VÆRE ULOVLIG: I sosiale medier deler flere hvordan du kan bruke en iPhone-funksjon til å tyvlytte på andre ved hjelp av AirPods. Skjermbilde: TikTok/disbitch42_ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ligger det en AirPod i rommet du befinner deg i uten at du vet hva den gjør der? Da kan det hende noen tyvlytter på deg.

iPhone har nemlig en funksjon som gjør at man kan bruke en AirPod til å overhøre samtaler i andre rom.

Det er riktignok ikke det den er ment til å brukes som.

AirPods som hørselshjelp

Funksjonen det er snakk om kalles for Live Listen, eller direktelytting på norsk. Det er en såkalt tilgjengelighetsfunksjon, som opprinnelig ble lansert i 2018 med iOS 12, og som gjør det mulig å bruke AirPods som et slags høreapparat.

«Direktelytting kan hjelpe deg med å høre en samtale i et område med støy eller til og med høre noen snakke i andre enden av rommet», skriver Apple på sine supportsider.

Det fungerer ved at lyden mikrofonen på iPhone plukker opp sendes direkte videre til ørepluggene - og dermed kan du skru opp volumet på omverdenen.

Du kan også bruke iPhone på samme måte - altså at lyden fanges opp via telefonen til AirPods-proppene.

Deler tvilsomt «tips» i sosiale medier

Svært nyttig for den som har behov for det. I sosiale medier har imidlertid flere tatt til orde for at direktelytting kan brukes til mer tvilsomme formål enn bare å hjelpe folk med å høre bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.