- Kan misbrukes

Med direktelytting på iPhone kan du bruke AirPods til å tyvlytte på andre.

KAN VÆRE ULOVLIG: I sosiale medier deler flere hvordan du kan bruke en iPhone-funksjon til å tyvlytte på andre ved hjelp av AirPods. Skjermbilde: TikTok/disbitch42_
KAN VÆRE ULOVLIG: I sosiale medier deler flere hvordan du kan bruke en iPhone-funksjon til å tyvlytte på andre ved hjelp av AirPods. Skjermbilde: TikTok/disbitch42_ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ligger det en AirPod i rommet du befinner deg i uten at du vet hva den gjør der? Da kan det hende noen tyvlytter på deg.

iPhone har nemlig en funksjon som gjør at man kan bruke en AirPod til å overhøre samtaler i andre rom.

Det er riktignok ikke det den er ment til å brukes som.

AirPods som hørselshjelp

Funksjonen det er snakk om kalles for Live Listen, eller direktelytting på norsk. Det er en såkalt tilgjengelighetsfunksjon, som opprinnelig ble lansert i 2018 med iOS 12, og som gjør det mulig å bruke AirPods som et slags høreapparat.

«Direktelytting kan hjelpe deg med å høre en samtale i et område med støy eller til og med høre noen snakke i andre enden av rommet», skriver Apple på sine supportsider.

Det fungerer ved at lyden mikrofonen på iPhone plukker opp sendes direkte videre til ørepluggene - og dermed kan du skru opp volumet på omverdenen.

Du kan også bruke iPhone på samme måte - altså at lyden fanges opp via telefonen til AirPods-proppene.

Deler tvilsomt «tips» i sosiale medier

Svært nyttig for den som har behov for det. I sosiale medier har imidlertid flere tatt til orde for at direktelytting kan brukes til mer tvilsomme formål enn bare å hjelpe folk med å høre bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer