Kan nanoteknikk doble harddiskapasiteten?

Harddisker har ett fortrinn: Kapasitet. Nå kan den bli enda høyere.

Ny teknikk dobler kapasiteten  - minst! Foto: HGST
Ny teknikk dobler kapasiteten - minst! Foto: HGST Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For de aller fleste av oss er det ikke lenger aktuelt å bruke mange penger på enorm lagringskapasitet i egne maskiner. Det som tidligere trengte lagringskapasitet, som nedlastet film og musikk, er det bedre å streame enn å laste ned. Dessuten kan det være billigere og hjelper til å holde liv i de som produserer innholdet man gjerne vil se og høre.

Men det er fremdeles mange som har behov for lagringskapasitet, de som produserer eget innhold enten det er hobby eller jobb . Video, bilder og lyd tar plass, og stadig høyere oppløsning krever tilsvarende økning i kapasitet og overføringshastighet.

HGST, som er navnet Hitachi Global Storage Technologies har fått etter at de gikk inn i Western Digital-familien, har lansert en ny teknologi for å doble kapasiteten på harddisker. Den nye teknikken baserer seg på ikke bare ett, men to teknologiske gjennombrudd.

Les også: TDK skal doble harddiskkapasitetene

Forrige gjennombrudd

Nøkkelen til høy lagringstetthet er magnetiserbare magnetpartikler som kan pakkes tett. Tidligere var disse magnetpartiklene liggende, men i de senere årene fant man produksjonsmåter som kunne pakke dem stående. Dette økte tettheten dramatisk. Første gang vi skrev om dette var i 2005, du finner artikkelen her

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer