Kan PC-en ta fyr?

Kan PCen begynne å brenne av å stå på i lang tid?

Publisert
Sist oppdatert

Hei!

Jeg lurte på om hvor brannfarlig det er å la en stasjonær pc stå på over lengre perioder (flere dager)? Far snakker om brannfare, noe som passer dårlig med nedlasting av større filer....

mvh,Magne

Datadoktoren svarer

Hei Magne,

Millioner av PCer står på døgnet rundt i årevis uten noe problem. Og da tenker jeg ikke hovedsaklig på servere, som tross alt gjerne står i rom med spesielle tiltak for brannkontroll, men på vanlige maskiner på for eksempel kontorer og skoler som aldri slåes av. Og det er svært sjelden vi hører at noen av disse maskinene er skyld i å lage branner.

Statistisk sett er det svært liten sjanse for at din PC skal ta fyr og brenne ned kåken, og har du en nyere PC vil også prosessor/hovedkort sette ned farten og/eller stenge seg av dersom temperaturen skulle bli for høy på grunn av en ødelagt vifte eller lignende.

Men er du på jakt etter en garanti for at det ikke kan skje kan jeg ikke gi deg den. Datamaskiner går jo tross alt på strøm og produserer som kjent en del varme, og begge deler kan under "rette" forutsetninger forårsake brann. Men dette er ikke unikt for PCer, det er mange anretninger koblet til strømnettet som kan ta fyr dersom du har skikkelig uflaks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer