Tekno-ryktebørsen

Kan revolusjonere livredning

Spennende utviklinger fra små og store teknologifirmaer verden over.

QWAKE C-THRU: Dingsen du ser over høyre øye på brannpersonalet er et eksempel på hvordan AR-teknologi kan brukes. Foto: Qwake
QWAKE C-THRU: Dingsen du ser over høyre øye på brannpersonalet er et eksempel på hvordan AR-teknologi kan brukes. Foto: Qwake Vis mer
Publisert

Her kommer en ny neve rykter og spekulasjoner om hva det jobbes med hos de største og minste teknologiprodusentene rundt om i verden.

#1: Nokia 5G

Den første 5G-kompatible mobiltelefonen fra Nokia skal bli avdekket i London 19. mars. Dette vet vi etter at produsenten som lager Nokia-telefonene, HMD Global, annonserte det torsdag denne uka.

Nokia er den offisielle «telefonpartneren» til den kommende James Bond-filmen, No Time To Die, og det forventes en reklame som presenterer telefonen nå på søndag.

Hva telefonen heter eller når den blir tilgjengelig for norske forbrukere, er ukjent.

Likevel ryktes det at mobiltelefonen vil hete Nokia 8.2, som vil være en videreutvikling fra 8.1-modellen fra Nokia, som kom i fjor. Da Nokia kom med Nokia 8 i 2017, fikk den gode anmeldelser hos oss.

Etter at premieren for selve filmen tidligere denne uka ble erklært utsatt, er det ikke kommet noen ny informasjon som sier noe om dette påvirker verken lanseringen av mobilen - eller reklamefilmen.

#2: AR-briller til brannvesen

Tidligere har ryktebørsen tatt for seg en AR-linse som kan være en nøkkelvending innenfor konseptet utvidet virkelighet, etter flere tvilsomme forsøk - som for eksempel Snapchat- og Google-briller.

Vi har prøvd Spectacles – solbrillene fra Snapchat som lar deg snappe rett fra nesa. Vis mer

AR, «augmented reality», eller utvidet virkelighet på norsk, er en type teknologi som kort forklart blander den virtuelle verdenen med virkelighet.

Nå jobbes det for å implementere AR-teknologi i en ny bransje.

Produktet C-thru er en dings produsert av California-baserte Qwake Technologies, og er tiltenkt bruk i brannvesenet.

Artikkelen fortsetter under bildet

EN SLAGS NATTKIKKERT? Dette er en skjermdump hentet fra en video hvor den som bruker C-thru ser på en annen person i brannvesenet. Foto: Qwake
EN SLAGS NATTKIKKERT? Dette er en skjermdump hentet fra en video hvor den som bruker C-thru ser på en annen person i brannvesenet. Foto: Qwake Vis mer

Selve dingsen kalles en hjelmenhet, og skal plasseres innenfor glasset foran det ene øyet på den som har på seg hjelmen.

Måten enheten skal fungere på, er at den i et røyklagt rom skal markere kanter på objekter gjennom røyken, som ellers er helt usynlig for det blotte øyet.

På denne måten skal den lille dingsen gjøre et uoversiktlig rom oversiktlig, og dermed kunne effektivisere store deler av det livreddende arbeidet brannvesenet gjør.

Qwake Technologies er et California-basert selskap, og planlegger å lansere produktet i løpet av neste år. Hvorvidt det vil bli solgt i Norge, er uklart.

#3: Spillseng

Flere norske butikker tilbyr produkter og guider for hvordan du kan lage den perfekte PC-en for dine spillbehov, eller produkter for å lage den perfekte spillstasjonen for dine behov.

Artikkelen fortsetter under bildet

Bauhütte Gaming Bed. Foto: Bauhütte
Bauhütte Gaming Bed. Foto: Bauhütte Vis mer

Likevel har det denne uka dukket opp et produkt norske forbrukere bare kan drømme om, mens japanske forbrukere drømmer i den.

Det er altså en seng som skal være skreddersydd for deg som elsker å spille videospill. Om sengen skal hjelpe deg å bli en bedre spiller er ukjent, men med denne senga slipper du i alle fall å stå opp for å spille.

Senga ser ut som et steg opp fra Acers elleville spillstol, som vi tittet på under IFA i fjor

Om du så velger å gå til innkjøp av sengen, som for japanske forbrukere i dag koster 126.300 yen, som blir omtrent 11.000 norske kroner, kan det være en lur idé å prøve å få tak i det luftrensende headsettet ryktebørsen tok for seg sist uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer