Tekno-ryktebørsen

Kan revolusjonere livredning

Spennende utviklinger fra små og store teknologifirmaer verden over.

QWAKE C-THRU: Dingsen du ser over høyre øye på brannpersonalet er et eksempel på hvordan AR-teknologi kan brukes. Foto: Qwake
QWAKE C-THRU: Dingsen du ser over høyre øye på brannpersonalet er et eksempel på hvordan AR-teknologi kan brukes. Foto: Qwake Vis mer
Publisert

Her kommer en ny neve rykter og spekulasjoner om hva det jobbes med hos de største og minste teknologiprodusentene rundt om i verden.

#1: Nokia 5G

Den første 5G-kompatible mobiltelefonen fra Nokia skal bli avdekket i London 19. mars. Dette vet vi etter at produsenten som lager Nokia-telefonene, HMD Global, annonserte det torsdag denne uka.

Nokia er den offisielle «telefonpartneren» til den kommende James Bond-filmen, No Time To Die, og det forventes en reklame som presenterer telefonen nå på søndag.

Hva telefonen heter eller når den blir tilgjengelig for norske forbrukere, er ukjent.

Likevel ryktes det at mobiltelefonen vil hete Nokia 8.2, som vil være en videreutvikling fra 8.1-modellen fra Nokia, som kom i fjor. Da Nokia kom med Nokia 8 i 2017, fikk den gode anmeldelser hos oss.

Etter at premieren for selve filmen tidligere denne uka ble erklært utsatt, er det ikke kommet noen ny informasjon som sier noe om dette påvirker verken lanseringen av mobilen - eller reklamefilmen.

#2: AR-briller til brannvesen

Tidligere har ryktebørsen tatt for seg en AR-linse som kan være en nøkkelvending innenfor konseptet utvidet virkelighet, etter flere tvilsomme forsøk - som for eksempel Snapchat- og Google-briller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer