Kan subwoofer skade disker?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg er ikke opptatt av god lyd, men liker mye lyd. Derfor har jeg koblet en 12" sub jeg pleide å bruke i bilen til pc'n. Denne lager masse lyd, og får veggene til å vibrere. Mitt spørsmål er om vibrasjonene kan skade skrivehodet på harddiskene mine? Har lest at dette er veldig sensitive saker som ikke tåler all verdens juling. Stemmer dette? Hvis dette er tilfelle; hvor mye vibrasjon tåler en hdd før den tar kvelden?

Med vennlig hilsen Andreas

Datadoktoren svarer:

Hei,

Harddisker er laget for å tåle støt og vibrasjoner, og det skal svært mye lydtrykk til for at vibrasjonene som kommer fram til mekanismen skal overskride tålegrensen. Det kommer selvsagt an på hvor sub'en din står i forhold til PCen. Å sette PCen oppå sub'en er kanskje ikke det lureste?

For min egen del har jeg brukt bærbare PCer på spillejobber i årevis, og ofte blir PCen plassert oppå en av høyttalerne mine. De har 15" og horn og drives av 2 x 250 watt forsterker. Jeg har aldri hatt problemer med disken i noen av PCene jeg har brukt. Disker for bærbare er riktignok laget for å tåle mer enn disker for stasjonære.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer