Gmail-sikkerhet:

Kanskje har du gitt andre tillatelse til å lese e-posten din

Utviklere innrømmer å lese e-post – ikke bare maskinelt.

LESER E-POST: Ikke bare maskiner, men også mennesker, kan lese e-posten din om du har gitt tilgang tidligere. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
LESER E-POST: Ikke bare maskiner, men også mennesker, kan lese e-posten din om du har gitt tilgang tidligere. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer lovet Google å slutte med å skanne innholdet i folks e-poster for å servere målrettet reklame.

Men for mange er det ikke bare Google som har tilgang til innholdet i Gmail-innboksen. Som med Facebook kan man nemlig gi tredjeparter tilgang til Gmail-kontoen, og det finnes et hav av alternative e-postklienter, tjenester som automatisk kan plukke opp reiseplaner og den slags som du muligens har gitt tilgang til innboksen en gang i tiden.

Leses av mennesker

Forleden dag kunne The Wall Street Journal (krever abonnement) rapportere om at tredjepartsutviklere med tilgang til Gmail-kontoen din bruker både maskiner og ansatte til å lese igjennom e-post.

Ett av selskapene som er omtalt er Return Path, som innrømmer å ha bedt sine ansatte lese igjennom 8.000 e-poster for å lære opp programvaren. Selskapet spesialiserer seg på markedsføring og deres maskiner skanner igjennom over 100 millioner e-poster i døgnet.

Edison Software er også omtalt. Dette er et selskap som blant annet lager e-postklienten Edison Mail. Her har ansatte manuelt lest igjennom tusenvis av e-poster for å trene opp tjenestens «smartsvar»-funksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer