Katmai blir Pentium III

Intel har bestemt seg. Arvtageren til Pentium II med kodenavnet Katmai vil hete Pentium III. Intel har investert enorme summer i markedsføring av Pentium-navnet, og det er derfor naturlig at Intel fortsetter å høste resultatene av dette.

Pentium III vil nok ligne veldig på Pentium II.
Bildet er manipulert i illustrasjonsøyemed. Foto: Intel/Erik
Pentium III vil nok ligne veldig på Pentium II.
Bildet er manipulert i illustrasjonsøyemed. Foto: Intel/Erik Vis mer
Publisert

Den store nyheten i Pentium III, er 70 nye multimediainstruksjoner. Disse instruksjonene blir kalt KNI (Katmai New Instructions) eller MMX2. De bygger på MMX- instruksjonene som ble introdusert i Pentium MMX, og som senere er videreført i Pentium II.

Intel har ikke satt noen konkret lanseringsdato ennå, men Pentium III vil lanseres i løpet av årets tre første måneder. Siden Intel allerede har fremskyndet Celeron 400 MHz, er det nok ikke lenge til vi ser Pentium III.

Starter på toppen og øker på

Den raskeste Pentium II-prosessor har i dag en klokkefrekvens på 450 MHz. Pentium III vil introduseres i to varianter på 450 og 500 MHz.

Selve kjernen er basert på P6-arkitekturen, og er den samme som i Pentium Pro og Pentium II. Forbedringen består i at kjernen er krympet for å få plass til de nye MMX2-instruksjonene samtidig som den bruker lavere spenning, og tåler høyere klokkefrekvens.

Intel forventer å passere 600 MHz til høsten.

Bruker slot 1

Pentium III har den samme utformingen som Pentium II. Den kan brukes i eksisterende hovedkort med Intels 440BX-brikkesett. Kravet er at hovedkortet støtter de nye lave spenningene som Pentium III krever. I tillegg må BIOS oppdateres med støtte for den nye prosessoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.