Kazaa 2.0 - Musikkbransjens mareritt

Sharman Networks har nettopp sluppet den nyeste versjonen av sitt enormt populære fildelingsprogram Kazaa. Her er våre inntrykk av den nye versjonen.

Publisert
Sist oppdatert

Av de store P2P-fildelingstjenestene på nettet gjenstår nå bare tre. Det er Gnutella-nettverket (med en rekke forskjellige klienter), WinMX og Kazaa-nettverket. Sistnevnte er den desidert mest populære av disse tre, og uten at det koster deg én krone kan du fritt boltre deg i den nyeste musikken i MP3-format, filmer, bilder og programmer, det meste selvsagt illegale kopier.

Ubegripelige tall

I følge Sharman Networks, som står bak P2P-nettverket, har programmet blitt lastet ned 120 millioner ganger i løpet av det siste året, og det burde garantere for god tilgang til all slags filer.

Da vi testet programmet i går, var godt over 3 millioner brukere tilkoblet, og de delte til sammen 486 millioner filer. Og når vi først er inne på høye tall; filene utgjorde til sammen 3,3 millioner gigabytes, som er det samme som 3 300 terabytes eller sagt på en annen måte; 3,3 petabytes. Det er like greit å gjøre seg kjent med benevnelsen med det samme.

Lys fremtid?

Versjon 2.0 av Kazaa ble nettopp sluppet, og den nye versjonen inneholder flere interessante forbedringer. Blant de viktigste nyhetene er muligheter for å gi karakterer basert på filenes kvalitet og innhold. De brukerne som gir karakterer ofte, blir samtidig belønnet med høyere prioritet i nedlastningskøene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer