Kickstarter-penger ut av vinduet?

Folkefinansieringssider innebærer alltid en risiko. Her er våre erfaringer.

DETTE HAR HUSFOTOGRAFEN VÅR KJØPT PÅ KICKSTARTER: Noe er han veldig fornøyd med, noe har han ikke brukt i det hele tatt.  Foto: PER ERVLAND
DETTE HAR HUSFOTOGRAFEN VÅR KJØPT PÅ KICKSTARTER: Noe er han veldig fornøyd med, noe har han ikke brukt i det hele tatt. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At folkefinansierings-produkter kan bli forsinket og/eller endret underveis, er det mange av våre lesere som har erfart. Men enda verre er det når de ikke virker som lovet, slik tilfellet var med den katastrofale smartklokken Kreyos, som Dinside nylig omtalte.

Men leserne våre er ikke alene. Også vi i Dinside lar oss friste til å støtte ulike prosjekter innimellom, og heller ikke det går alltid etter planen.

- Jeg liker tanken bak Kickstarter, men det er greit å være forberedt på at ikke alt vil gå etter planen, sier Kirsti Østvang, Dinsides teknologi-ekspert. - Hele tre av fire prosjekter jeg har vært med på å finansiere, har enten ikke fungert eller vært dårlige.

Dårlig, defekt og stygg

Spesielt Pressy var et bomkjøp.

Knappen ble lansert som en knapp som kunne gjøre en masse morsomme ting på Android-telefoner. Det gjorde den ikke. Dinside testet den og ga karakter én.

Den funket rett og slett ikke.

Så var det vesken som på «magisk» vis ladet mobilen din. Den var slettes ikke magisk, men ganske så kjip, sier Kirsti.

- Den så ut som en toalettveske. Dessuten var den upraktisk. Det viste seg å være bedre å bruke sin egen veske med en egen nødlader inni, forteller Kirsti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer