KidZui - en nettleser for barn

Med denne installert trenger du ikke å følge med på barna dine hele tiden.

KidZui - en nettleser for barn
Publisert
Sist oppdatert

Barn blir stadig yngre første gang de slipper til bak mus og tastatur, og de trenger ikke lang tid for å finne ut nok om nettet til å "snuble" innom både det ene og det andre.

I tillegg finnes det mange fristelser der ute, og undertegnede har selv vært på utrykning til flere familier der husets yngstemann har lastet ned litt for mye slik at spionvare og andre uhumskheter har inntatt maskinen.

Blir du spionert på?

For å komme sånne situasjoner i forkjøpet, kan det være greit å ha KidZui installert. Dette kan du installere både som en utvidelse til Firefox, eller som en helt egen nettleser dersom du bruker Windows. En fordel med å installere dette som en utvidelse til Firefox, er at programmet da "låses" på topp, og at du som forelder kan sette opp programmet slik at et passord er påkrevd for å gå ut av det.

Grunntanken bak KidZui er at alt innhold som er tilgjengelig i nettleseren skal være godkjent på forhånd. Dette er basert på voksne menneskers frivillige innsats, som gir ulike nettsteder og nettinnhold klarering i forhold til om de er barnesikre; det være seg bilder så vel som YouTube-klipp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer